הריון לאחר חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר חל"ת
    מיכליי
    02/07/2011

שלום רב,
    חזרתי לעבודתי מחל"ת לפני כשלשה שבועות (הארכתי את חופשת הלידה ל-9 חודשים). גיליתי לא מזמן שאני שוב בהריון.
    אני עובדת מדינה קבועה.
    1) מתי כדאי לספר למעביד על הריון זה (כדי להיות מוגנת על פי חוק)?
    2) האם העובדה שאני עובדת מדינה קבועה מאפשרת לי להמתין מעט, ולספר למעביד אחרי השקיפות העורפית (שאדע שהכל בסדר), ועדיין להיות מוגנת מבחינת החוק, גם אם המעביד יגלה לפני שסיפרתי?
    3) מהי המלצתך המקצועית - בהתחשב בעובדה שאני עובדת מדינה קבועה.

תודות רבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• הריון לאחר חל"ת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

שלום לך,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, בכתב, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    עקרונית, אין רלוונטיות להיותך עובדת מדינה קבועה ולהגנה בתקופה ההריון במישור זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שטיין - ראשית, תודה!

מיכליי
    03/07/2011

אשמח אם רק תוכל להסביר לי בבקשה:
    רשמת בתשובתך אלי, שאני עדיין חוסה תחת הגנת החוק (אזכיר שחזרתי מחל"ת לאחר לידה, וגיליתי שאני שוב בהריון).
    1) על איזה חוק מדובר? מה אומר החוק? למה, וכמה זמן אני חוסה תחת הגנת אותו החוק?

כמו כן, רשמת, שמומלץ שאספר למעביד על ההריון השני כמה שיותר מוקדם, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    2)האם יש באפשרותך לפרט לי קצת יותר?

בכל אופן, הרבה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שטיין - ראשית, תודה! - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/07/2011

בשמחה:-)
    החוק המדובר - חוק עבודת נשים על הוראותיו השונות.
    כל זמן שאת בהריון, ועד 60 ימים לאחר שובך מהחופשה שלאחר הלידה, חלה עלייך ההגנה.
    הרחבה נוספת ופרטים ספציפיים - ניתן לקבל בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו