מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי הבראה וביגודטל3004/07/2011
שלום
עובדת במקום עבודה מסודר כ 10 שנים.
צפויה ללדת באוקטובר.
לאחר הודעה על היותי בהריון קיבלתי הודעה ממחלקת כח אדם שכיוון שאני יוצאת לחופשת לידה - יקזזו לי מדמי ההבראה.
מה הסיבה? שאני לא אהיה במאזן שלילי.
מתי זה יוחזר לי? כשאחזור מחופשת לידה.
והסבר קצת יותר מפורט? כיוון שהמשכורות שאני מקבלת בחודשים הללו גבוהות יגרמו לביטוח לאומי לחשב את דמי הלידה בצורה גבוהה יותר וכך ארוויח כסף שלא מגיע לי. משהו כזה.
בעצם הם טוענים שהבראה משולמת מראש ולא אחורה - ז"א שהבראה שמקבלים ביולי 2011 - היא על התקופה שבין אפריל 2011 למרץ 2012 - ובגלל שאני "עוזבת" באוקטובר , אני אמורה לקבל חודש בחודשו ולא כל הסכום מראש.
כנ"ל לגבי ביגוד שצפוי להיכנס באוגוסט 2011.
מיותר לציין שכ"כ תיכננתי על המשכורות הגבוהות של חודשים אלו וזה בא לי בהפתעה.
אני אובדת עצות ורוצה לדעת היכן אוכל לבדוק את זכויותיי - האם זה מהלך חוקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה וביגוד - תגובה
עו``ד חן שטיין04/07/2011טל שלום,
ההסבר של המעסיק מעט הזוי, בייחוד בהתחשב בעובדה כי ממילא עומדת לך הזכות הבאה:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
זאת ועוד, נקיטת פעולה זו רק לגבייך, עלולה אף להתפרש כהפלייה אסורה של המעסיק, ואני סבור כי היא אינה במקומה, ככל שזה השיקול המוצהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)