הרעת תנאים לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
    אירית
    04/07/2011

שלום שמי אירית ואני בת 36.
    חזרתי לעבודה לפני 90 יום לאחר חופשת לידה.
    תפקידי לפני הלידה היה מנהלת חשבונות ראשית ,לאחר חופשת הלידה העבירו אותי תפקיד למנהל חשבונות כחלק מצוות, היום לאחר 90 יום הודיעו לי שרוצים לקצץ לי בשכר בטענה שהחברה לא מסוגלת לעמוד בשכר שלי וזאת למרות שיש לי מכתב התכתבות עם הבעלים של החברה שהבטיח להעלות לי את השכר לאחר חופשת הלידה.
    האם כל הסיטואציה חוקית? האם יש מה לעשות או פשוט לקבל את ההורדה בשכר ואו לקבל מכתב פיטורין?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם מכיוון שאני צריכה לתת למעביד שלי תשובה מחר מחרתיים
    האם יש זכויות מיוחדות 7 חודשים לאחר לידה עבור דמי אבטלה בבטוח הלאומי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעת תנאים לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/07/2011

אירית שלום,

התקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים, הינה 60 ימים מתום חופשת הלידה. לכן, מעסיקך יכול ליידע אותך על הפחתה בשכר, את יכולה לסרס ולטעון להרעת תנאים ותהיי זכאית להתפטר בגין הרעת תנאים.

היה ותוכיחי כי הפחתת השכר הינה אך ורק בשל הולדת ילדך, ניתן יהיה לתבוע את המעסיק על הפחתה בשכר רק בגין הורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה

אירית
    05/07/2011

מה לגבי שינוי בתפקיד? יש עילה לתביעה בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    06/07/2011

תלוי אם השינוי מהווה פגיעה במעמד ובשל כך מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו