פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    אושרית
    05/07/2011

בתשובה שכתבת למפוטרת לאחר חופשת לידה ציינת כי:

"חל על מעסיקך האיסור ליתן מכתב פיטורים לאחר הלידה, אלא רק לאחר תקופת העבודה המוגנת - קרי 60 ימים.

גם אם המעסיק יפעל בניגוד לחוק ויתן בידך מכתב פיטורים, לא תהיי זכאית לקבלת דמי אבטלה לאור הגבלת הפיטורים בחוק.

לכן, פיטורים גם אם בהסכמה, לא יהיו תקפים וכפועל יוצא, לא תהיי זכאית לקבלת דמי אבטלה".

שאלתי היא:
    הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה עפ"י חוק. עוד טרם הסתיימה החופשה המוארכת, פוטרתי בע"פ בטלפון ונאמר לי כי אקבל את כל המגיע לי, מבלי שיחזירו אותי לעבודה כלל. האם בכל מקרה שאקבל מכתב פיטורין לא אהיה זכאית לדמי אבטלה? או שאם אקבל מכתב פיטורין לאחר התקופה המוגנת (למרות שכבר פוטרתי בע"פ בטלפון)אהיה זכאית לדמי אבטלה גם אם לא עבדתי בפועל בתקופה המוגנת? האם המבחן לזכאות לדמי אבטלה במקרה כזה הוא עבודה בפועל במשך התקופה המוגנת ואז במידה ולא מחזירים אותי לעבודה אני מאבדת ממילא את הזכות לדמי אבטלה?

אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    06/07/2011

לפני מתן תשובה, אבקש לדעת מהו וותקך במקום העבודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אושרית
    06/07/2011

ותקי במקום העבודה כשנתיים וחצי (לא כולל חופשת לידה).
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

אושרית
    07/07/2011

אורנה שלום,

אודה על תשובתך הדחופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו