זכאות לשעת הנקה במשרה מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לשעת הנקה במשרה מלאה
    רוני
    13/07/2011

שלום,

בחוזה עבודתי מול המעסיק אני מוגדרת כעובדת במשרה מלאה (186 שעות בחודש). בפועל מס' שעות עבודתי החודשי משתנה מחודש לחודש כך שהוא בממוצע 178 שעות חודשיות (למעסיק אין בעיה בכך מכיוון שאני עובדת שעתית) ובתלוש במשכורת מופיע ששעות עבודתי הם משרה מלאה של 186 שעות וחלקיות המשרה משתנה עפ"י נתוני חודש וחודש.

כעת חזרתי מחופשת לידה וביקשתי לעבוד 8 שעות ביום ובכך להיות זכאית לשעת הנקה שתשלים לי ל 9 שעות (משרה מלא), אך המעסיק טוען שזכאות שעת הנקה היא רק באם עבדתי בפועל 9 שעות ביום לפני הלידה.
    מהו הפרמטר המזכה בשעת הנקה- הגדרת התפקיד בחוזה העסקה ובהגדרה בתלוש המשכורת (משרה מלאה) או שעות עבודתי בפועל בחודשים שלפני הלידה ?

תודה רבה
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לשעת הנקה במשרה מלאה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2011

רוני שלום,
    מי שמוגדרת כעובדת משרה מלאה זכאית לשעת הנקה. וארחיב - גם אם שעות העבודה בפועל הן פחות מ 186, אך זוהי הגדרת משרה מלאה ע"י המעסיק, הרי שעקרונית קיימת הזכאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו