דמי מחלה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי מחלה בהריון
    איריס
    13/07/2011

שלום רב
    אני בסוף חודש שישי להריוני הראשון. בכוונתי לקחת חופשת מחלה עד סוף ההריון, אך ללא מילוי טפסים של שמירת הריון. צברתי עד כה 68 ימי מחלה. האם אפשרי לעשות זאת לתקופה ארוכה שאני מציינת? או שכל חופש מחלה מעל 30 יום נחשב שמירת הריון ומצריך אישור ביטוח לאומי ובכך אני עלולה להישאר ללא שכר לתקופה כולה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• דמי מחלה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2011

אירית שלום,
    לאור תיקון שהיה בחוק, ראשית העובדת לבחור האם לנצל ימי מחלה או שמירת הריון - לשיקולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי מחלה בהריון שאלה משלימה

איריס
    13/07/2011

תודה על תשובתך המהירה.
    שאלתי הנוספת בנוגע לדמי מחלה - האם מעסיק יכול לסרב לשלם דמי מחלה? קראתי שאם המעסיק מטיל ספק על סיבת המחלה, הוא יכול לשלוח אותי לרופא אחר ובכך עלול לשלול את התשלום עבור ימי המחלה שזכאית להם. האם הבנתי נכון? אם כן, מה עליי לעשות במקרה הזה? ביני לבין המעסיק יחסים מתוחים והוא יודע שאינני רוצה לחזור לעבודה עקב היחס שלו כלפיי.
    הרבה תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי מחלה בהריון שאלה משלימה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/07/2011

אירית שלום,
    עקרונית, הדבר היחידי שמעסיק רשאי לעשות בסיטואציה כזו, הינו לשלוח אותך לבדיקת רופא מטעמו, וגם אז זה לא פוסל את בדיקת הרופא שלך, ולרוב זה דבר שממילא לא נעשה.
    כל עוד המעסיק לא דיבר על זה - אין לך מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... ועוד שאלה נגררת

איריס
    15/07/2011

אם המעסיק שלי משלם לי את כל ימי המחלה (68 ימים) ולאחר מכן אני מקבלת אישור על שמירת הריון מביטוח הלאומי, מה עושים במקרה כזה? המעסיק מגיש בקשה לביטוח הלאומי ובכך מחזיר את הכסף ששילם לי עבור הימים? או שאני מקבלת גמלה מביטוח הלאומי וצריכה להחזיר, כי קיבלתי למעשה את התשלום עבור המחלה?
    מצטערת על "צהרור" של השאלות...
    מודה מראש על התשובה,
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... ועוד שאלה נגררת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/07/2011

אירית שלום,
    ראשית - בשמחה.

אם תוכר שמירת הריון על תקופה זו ותשלום בפועל על ידי המוסד לביטוח לאומי, יהיה עלייך להשיב למעסיק את התשלום ששולם לך בגין ימי מחלה אלה. המעסיק לא פונה לביטוח לאומי.
    אבל, והאבל הוא גדול, זה תלוי כמה את מרוויחה לחודש - אם מעל השכר הממוצע במשק, צריך לבדוק כלכלית מה משתלם לך יותר, כי גמלת שמירת הריון מוגבלת למקסימום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על תשובותיך...

איריס
    17/07/2011

בטו שאפנה אליך בעתיד עם עוד ים של שאלות... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו