הודעה על כך שאני בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה על כך שאני בהריון
    איימי
    18/07/2011

התחלתי לעבוד לפני כחודש במקום עבודה. העבודה היא על-פי שיבוץ בסניפים עד לקליטה לסניף קבוע (בבנק). בתחילת חודש מקבלים את הלו"ז החודשי לגבי השיבוצים.
    כשהתחלתי לעבוד: נאמר לי שיש קורס של שבוע על בסיס משרה מלאה. לאחר הקורס העבודה היא א-ה 8:00-14:00 ויומיים עם פיצול ב' וה' 16:00-19:00. התקבלתי לעבודה מתוך ידיעה ששעות העבודה האלה מתאימים לי ושאינני מעוניינת במשרה בעלת היקף שעות גדול יותר.
    כאמור: אני בהריון והודעתי מספר ימים לפני חודש חמישי למעסיקה שלי שאני בהריון. עד ההודעה: לא נדרשתי להישאר אחרי השעה 14:00 בעבודה פרט לפעם אחת (בסניף בנק ששעות העבודה שונות בו - ולא ידעו אותי לפני ההגעה שלי לסניף - ולא אעזוב באמצע היום - בגלל האופי שלי, ולכן נשארתי עד הסוף). כעט נוצר איזשהו "ויכוח" סביב להישאר אחרי השעה שתיים בעבודה. אמרתי שמשום שאני בהריון אחרי חודש חמישי אני לא מעוניינת לעשות שעות מעבר להסכם העבודה - אותם שעות שלא היו קיימים לפני הודעתי על ההריון. נשלחתי לסניף בנק, כשהשעה התקרבה לשעת סיום העבודה סגרתי קופה ובאתי ללכת והחל ויכוח לגבי העובדה שעליי להישאר (משום שאני כוח אדם לא שואלים אותי אומרים לי - אז אמרתי שהסכם העבודה שלי הוא עד השעה 14:00 ושלא הסכמתי לעבוד יותר לפני ההודעה על ההריון ואחרי ההודעה). התבקשתי להתקשר למעסיקה שלי (חברת כוח האדם) והתקשרתי והיא אמרה לי שאם אני לא מתכוונת להישאר אחרי 14:00 שאני אגיש מכתב התפטרות. אמרתי לה שאני לא מעוניינת להתפטר - שאני מעוניינת לעבוד לפי שעות העבודה שעבדתי עד כה ושהובטחו לי - וטו לא. השיחה לא נסתיימה בהלך רוח טוב. אני נשארתי עד 14:25 והלכתי הביתה.
    למחרת - אני מקבלת הודעה שכל שיבוצי העבודה שהיו לי עד סוף החודש (שבוע ויום) בוטלו מהסיבה שאינני מסכימה לעבוד עד השעה 14:00.
    כעט יווצר מצב שהמשכורת שלי תיפגע החודש בגלל קיצוץ שעות העבודה שלי, משום שאינני מסכימה להישאר מעבר לשעות שנקבעו לי בהסכם העבודה הראשוני. בנוסף: בסוף החודש אני אמורה לקבל קביעות בסניף מסויים - ואני מפחדת שהקביעות תבוטל לי משום שלא הסכמתי להגיש מכתב התפטרות - ושימשיכו לקצץ לי בשעות ולפגוע בסופו של דבר בשכר שלי (כי ככל שאני מקבלת פחות שיבוצים כך אני מקבלת פחות ימי עבודה ופחות שכר). אני מרגישה כאילו הדבר אינו הוגן כלפיי. פיזית קשה לי עם השעות, זה הריון ראשון וגם רופא הנשים שלי אמר לי שלמרות שההריון שלי תקין עד עכשיו ואין סיבוכים הוא לא ממליץ לעבוד יותר ממה שאני רגילה בתקופת ההריון. עד ההודעה שאני בהריון עבדתי עד 14:00 ולפעמים גם עד 13:30. אני מרגישה שזה בגלל שהודעתי שאני בהריון - למרות שהמעסיקה הגיבה בצורה מאוד נעימה ואמרה מזל טוב, וכו' - הבקשות להישאר מעבר לשעה 14:00 לא היו קיימות לפני ההודעה שאני בהריון.
    האם זה חוקי "להחזיר" לי או לבקש שאתפטר משום שאיני מסכימה לעבוד מעבר לשעות העבודה שסוכמו?
    אשמח לעצה משפטית בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודעה על כך שאני בהריון

הוספת תגובה

• תיקון

איימי
    18/07/2011

קיבתי הודעה שהשיבוצים שלי בוטלו בגלל שאינני מסכימה להישאר אחרי השעה 14:00. (כי עד 14:00 זה כחלק מהשעות שסוכמו עליהם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על כך שאני בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

איימי שלום,
    שאלתך ארוכה וספציפית מידי - ניתן לבחון את הסוגיה שתארת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו