פגיעה בהכנסות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בהכנסות בהריון
    פז
    21/07/2011

אני בהריון חודש 5, אני עובדת שעתית ולכן נאלצת לעבוד משמרות ע"מ להגדיל את שכרי ככל הניתן. בעקבות קבלת עובדת נוספת ובנוסף חזרה של עובדת מחופשת לידה- מצב שבו יש עודף אנשים, הוחלט ל"קצץ" במשמרות דבר אשר פוגע באופן ניכר בהכנסתי ובעקבות כך גם פוגע בדמי חופשת הלידה.
    1. האם זה חוקי? 2. מה עליי לעשות ע"מ שפרנסתי ודמי הלידה לא יפגעו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בהכנסות בהריון

הוספת תגובה

• פגיעה בהכנסות בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/07/2011

פז שלום,

חל איסו לפגוע בהיקף משרה של עובדת בהריון וזאת ללא אישור הממונה על יחסי עבודה במשרד התמ"ת.

ממליצה לך לפנות בדחיפות ובכתב למעסיקך ולדרוש להמשיך לעבוד באותה מתכונת בה עבדת טרם קבלת עובדת חדשה. היה והיקף משרתך לא יחזור להיות כפי שהיה, ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי, על מנת לא לפגוע בזכויותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בהכנסות

פז
    25/07/2011

רציתי לציין כי לא חלה פגיעה בהיקף המשרה אלא בהכנסות בלבד, כלומר אעבוד אותן מספר שעות רק שהשכר לשעה יוקטן (במקום לקבל 150% אקבל שכר בסיס) ודבר זה כאמור פוגע בהכנסתי ובדמי חופשת הלידה שלי באופן ניכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בהכנסות - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/07/2011

הפחתת שכר עבודה בתקופת ההריון לא יכולה להיעשות ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים, לאור העובדה כי ההפחתה נעשתה בשל קבלת עובדת חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו