מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיצויי פיטורין וסעיף 14נורה25/07/2011
שלום וערב טוב,
לאחר לידת תאומים, חופשת לידה וחל"ת של 5 חודשים החלטתי להתפטר ממקום עבודתי על מנת לטפל בילדיי ובמקביל גם לחפש עבודה אחרת. בבואי לברר כמה פיצויים אקבל קיבלתי את הפירוט הבא : עבדתי 5.3 שנים, זה לאחר שניכיתי את החל"ת. שכר בסיס של 5600. בחשבון פשוט, הייתי אמורה לקבל מעל 30 אלף שקל. בפועל החברה נתנה לי 7700 ש"ח שהם 28%לטענתה וכל השאר זה כסף שהופרש לקרן. אגב קרן, ביטוח מנהלים נפתח לי רק לאחר חצי שנה של העסקה.כשהתקשרתי לחברת הביטוח, נמסר לי שהופרשו לפיצויים רק 14600ש"ח. ואני אומרת איפה שאר הכסף?
התקשרתי היום לחשבת השכר באותה חברה, היא ציינה שזה בגלל סעיף 14 שאני חתומה עליו וש"העובד מקבל אך ורק את מה שמופרש פר חודש", כלומר בחודשים שלא הופרש לקרן אז לא אקבל פיצויים. בפועל בתקופת חופשת הלידה המעסיק לא הפריש וממני לא גבו. האם יכול להיות מצב שסעיף 14פוגע בפיצויים לעובד?
אם הנושא סבוך מידי, אשמח לדעת איך ניתן להתייעץ אתכן לעומק.
תודה על כל תשובה,
נורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין וסעיף 14 - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011נורה שלום,
סעיף 14 הוא מטריה מאוד סבוכה ומורכבת.
עקרונית, לפי סעיף זה את אכן זכאית רק לפיצויי הפיטורים הצבורים בקופה, ולהשלמת ה 28%.
יחד עם זאת, יש לבחון את ההפרשות שנעשו בפועל לקופה, שכן אם לא נעשו כראוי, נהיר כי אינך צריכה "להענש" על כך, ואז זכאית למלוא ההפרשים.
עניין זה ניתן לבדוק יותר לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נורה28/07/2011ואכן, היתה טעות בפיצול ההפרשות אצל חברת הביטוח, יותר כסף הופרש לקרן ו-0 שקלים לטובת הפיצויים. מה שכן, חברת הביטוח עדכנה אותי שאין חובה חוקית על המעסיק לשלם פיצויים והפרשה לקרן בזמן חופשת לידה ושמירת הריון (גם זה היה לי), האם נכון הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2011נורה שלום,
יש לבחון זאת פרטנית, אולם לדעתי התשובה אינה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)