מספר חודשי עבודה כוללים חופשת לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר חודשי עבודה כוללים חופשת לידה?
    עדינה
    01/08/2011

שלום רב!
    עבדתי במקום עבודה 11 חודשים ולאחר מכן ילדתי ויצאתי לחופשת לידה.
    אני רוצה להאריך את החופשה לחצי שנה ורציתי לשאול האם מותר לי חוקית לעשות זאת? (הבנתי שמותר לי להאריך רק אם עבדתי לפחות 12 חודשים במקום העבודה.) האם חופשת הלידה נחשבת גם כתוספת למספר חודשי העבודה שעבדתי במקום?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מספר חודשי עבודה כוללים חופשת לידה? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/08/2011

עדינה שלום,
    על פניו אין לך זכאות להארכה, שכן הותק לצורך הזכאות להארכת חופשת הלידה נמנה רק עד ליום הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך...

עדינה
    02/08/2011

תודה על התגובה!
    שאלת המשך... למעשה את אומרת שאין לי שום זכויות מכיוון שעבדתי רק 11 חודשים? גם לא פיצויי פיטורין (לצורך גידול הילד)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך... - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/08/2011

עדינה,
    ממש לא. התשובה הקודמת היתה בעניין שאלתך לגבי הזכות להארכת חופשת הלידה, כאשר בעניין זה המועד הקובע הוא מועד הלידה.
    לגבי פיצויי פיטורים - מחשיבים גם את תקופת חופשת הלידה, ואם בסיום יחסי עובד מעביד יש לך למעלה משנה, ותתפטרי לצורך טיפול בילד בתקופה המאפשרת זאת, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו