חופשת לידה וזכאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה וזכאות
    לוני
    04/08/2011

שלום,
    אני עצמאית, עובדת בכריתמיקאית בגני ילדים, ועשויה ללדת באמצע מרץ. אם אתחיל בספטמבר לפי החישוב זה יצא שישה חודשים ואהיה זכאית למענק מירבי של חופשת הלידה, אני צודקת?
    קראתי שחופשת הלידה המירבית היא שלושה חודשים וחצי, אם הבנתי נכון אז אני אחזור בעזרת השם לעבודה באמצע יוני ישר למסיבות הסיום. אשמח להבין אם הבנתי נכון את זכויותי ברמה הכללית או אם אני טועה במשהו.... תודה. אגב, האם זכויות אלה מכסות אותי ממצב של פיטורים ממקום עבודה לגבי שנה שתבוא אחרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה וזכאות

הוספת תגובה

• חופשת לידה וזכאות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/08/2011

לוני שלום,
    אכן, חופשת הלידה שבתשלום הינה שלושה חודשים וחצי (98 ימים).
    ככל שתהיי גם עצמאית וגם שכירה, הרי שיעשה לך חישוב נפרד בגין כל אחד מהמישורים, המצטרפים זה לזה.
    ההגנה מפיטורים - ככל שמדובר בתקופת עבודה שמעל חצי שנה, ההגנה הינה לכל תקופת ההריון ועד 60 ימים מתום חופשת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

לוני
    06/08/2011

ראשית ליאת תודה על תגובתך, אני יודעת כעת לחדד את שאלתי. אם את אומרת ששישים יום לאחר חופשת הלידה מגנים עליי מפיטורים, אז אם אני לא עובדת ביולי ואוגוסט, וכי הגנים בחופשת גדול, ויולדת באמצע מרץ, הרי שאינני מוגנת לשנה שתבוא אחרי...הבנתי נכון?
    האם לדעתך יהיו גננות ש"יכעסו" שהשתבשה להן סוף השנה מבחינת מסיבות הסיום אותן לא אוכל לעשות, ולא יעסיקו אותי שנה שלאחר מכן? מה דעתך? תודה ושבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2011

לוני שלום,
    ההגנה היא לעולם לא שנה, אלא 60 ימים. עקרונית, ניתן להפסיק את ההתקשרות עימך גם באמצע השנה, כך שהמועד הקובע הוא הנקוב בחוק.
    חשוב שתביני כי ההגנה ניתנת לשכירים בלבד, ולא לעצמאית.
    בהחלט יכול להיות כי הגננות יבחרו שלא לעבוד איתך שנה לאחר מכן - זה תלוי בהן. כשכירה - את מוגנת מהפלייה. כעצמאית - אין לכך הגנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו