חופשת לידה לגבר!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה לגבר!
    משה
    09/08/2011

שלום רב!

אני עובד משרה מלאה ואישתי סטודנטית .
    האם אני זכאי לקבל חופשת לידה? משום שהיא חוזרת ללמוד כחודש לאחר הלידה. האם על המעסיק חובה לתת לי חופשת לידה?
    לכמה זמן אני רשאי? והאם אני מקבל משכורת או תשלום מביטוח לאומי על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לגבר!

הוספת תגובה

• חופשת לידה לגבר! - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

משה שלום,
    על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

חשוב להדגיש כי לאור נתונייך, ספק אם לאישתך זכאות לדמי לידה - יש לבחון זאת היטב טרם נקיטת מעשה בלתי הפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו