פיצויים 72 ו-28

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים 72 ו-28
    איריס
    15/08/2011

נורא משמח שמישהי מקצועית כמוך שיודעת תשובות לכל השאלות ועונה באופן מקצועי ומהיר! :-)
    הסבירו לי שאם אני מתפטרת בעצמי, אז לא מגיע לי ה-28 ואם מפטרים, אז כן. מה נכון במקרה שלי ואתפטר בגין טיפול בילד אחרי חופשת לידה? (בעלי למשל התפטר מרצונו וקיבל רק 72%).
    ועוד שאלונת: לפני שנת 2005 המעסיק לא הפקיד 28% לקופת גמל (אני עובדת משנת 2002 אצלו). באם יצטרך להשלים את הפיצויי ל-100% באותו מקרה התפטרות הרשום מעלה?
    אני מצטערת שמעמיסה אותך בשאלות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים 72 ו-28

הוספת תגובה

• תודה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2011

אירית שלום,
    ראשית תודה על המחמאות.
    מבלי להיכנס לסוגייה של סעיף 14 והגדרתו הספציפית בחוזה שלך, הרי שבמידה ואת מתפטרת לצורך טיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה, הרי שדינך כדין מפוטר, ואת זכאית גם ל 72% וגם ל 28%.
    לגבי התקופה הקודמת, בה לא נעשו הפרשות לקופה, יש לבחון יותר לעומק את הסוגייה ואת ההסכם, אולם באופן עקרוני, לאור העובדה כי מדובר בהפרשה בחסר, ככל הנראה יהיה צורך בהשלמת פיצויי הפיטורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה מאוד על תשובתך...

איריס
    17/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    21/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו