הודעה למעסיק על אי חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה למעסיק על אי חזרה לעבודה
    מאיה
    21/08/2011

שלום,
    אני בהריון ומועסקת 4 שנים אצל אותו מעסיק. אני לא מתכוונת לחזור לעבודה לאחר הלידה. מתי ובאיזו צורה עליי להודיע לו על מנת לקבל את פיצויי הפיטורין?

האם אוכל להודיע לו כבר במהלך ההיריון או שעליי לחכות לאחר הלידה?

שאלה נוספת- אני עובדת 50% משרה, האם אני זכאית לשעות היעדרות לבדיקות וכמה? (ידוע לי שעל משרה מלאה זה 40 שעות לכן על חלקית זה 20?)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח למענה, תודה

מאיה
    22/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת

מאיה
    23/08/2011

שלום לך,

אני ממש אשמח למענה... עדיין מחכה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה למעסיק על אי חזרה לעבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/08/2011

שירי שלום,
    מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון (גם אם מדובר רק במתן הודעה עתידית) - זה עלול לסכן את זכויותייך. המועד בו בוחרות רוב הנשים להודיע על ההתפטרות הינו חודש טרם המועד הרצוי (לרוב - חודש טרם תום חופשת הלידה), על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תחפוף את חופשת הלידה.
    לגבי שעות הבדיקה: עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו