שאלות על דמי אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על דמי אבטלה
    דנה
    25/08/2011

שלום,
    1.אם חזרתי לעבוד לאחר 3 חודשי חופשת לידה ועבדתי במשך 3 חודשים, האם ניתן כעת להתפטר ולבקש דמי אבטלה לצורך טיפול בילד? או שמאשרים זאת רק כאשר מתפטרים מיד בתום חופשת הלידה? אם כן אפשרי, מה הסיכויים שיאשרו לי דמי אבטלה במקרה כזה?
    2. אם גובה המשכורת שלי ירד רק בחודש האחרון בגלל שביקשתי להתחיל לעבוד פחות ימים, לפי מה יחושב גובה דמי האבטלה? יעשו ממוצע של 3 חודשים אחרונים?
    3. אם אני אקדמאית בהשכלתי (הנדסה) ומעולם לא עבדתי במקצוע, וגם עבדתי בשנתיים האחורנות במקצוע שאינני מועוניינת לחזור לעבוד בו, האם אני זכאית לבקש למצוא עבורי עבודה במקצוע של ההשכלה שלי או שהם מחפשים לי עבודה במקצוע האחרון שעבדתי בו? פשוט אני יודעת שבמקצוע שעבדתי בתקופה האחורנה יש ביקוש רב ואינני מעוניינת לחתום בלשכה בידיעה שיפנו אותי כל הזמן לעבודות מסוג זה..
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על דמי אבטלה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

דנה
    26/08/2011

אם אני רוצה לטעון שאני רוצה לטפל בילד, האם יש רלוונטיות להיקף המשרה שיש לי? כי אפילו לפני ההפחתה במשרה שביקתי, עבדתי עד שעות הצהריים המוקדמות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על דמי אבטלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/08/2011

דנה שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    לגבי גובה דמי האבטלה - יש לבחון זאת באופן ספציפי מול תלושי השכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו