התפטרות במהלך חופש לידה לצורך גידול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות במהלך חופש לידה לצורך גידול
    עדי
    01/09/2011

שלום שמי עדי , הלידה שלי צפויה להתרחש בדצמבר , אני עובדת כר קרוב לחמש שנים בחברה. ויש לי מספר שאלות :
    1. מתי עליי להודיע למעסיקי שאני מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילדה ?<
    2. לאילו פיצויים אני זוכה?
    3.האם אני יכולום גם אבטלה ?
    4.האם עליי לבקש ממעסקי מכתב כלשהו על מנת לחתום בלישכה?
    תודות עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך חופש לידה לצורך גידול - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

עדי שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    מרבית הנשים מוצאות לנכון לחפוף אותה עם חופשת הלידה, ומודיעות חודש טרם המועד בו רוצות לסיים את תקופת ההעסקה בפועל.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    מהמעסיק - את זקוקה למכתב על תקופת ההעסקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רק הבהרה קטנה

עדי
    04/09/2011

האם אני יכולה לבקש ממעסקי מכתב סיום העסקה (כלומר מעין מכתב פיטורים) כל עוד שני הצדדים כמובן מסכימים על כך . דבר שיעזור לי לחסוך את 90 יום טרם חתימה על אבטלה ... כמובן תוך התחייבות מצידי שאיני יתבע או תובעת את מעסיקי על פיטורים אלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רק הבהרה קטנה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

עדי שלום,
    יש הבדל בין מכתב סיום העסקה, שאותו המעסיק מחוייב לתת, אך לא עוזר לך לעניין תקופת ההמתנה (במכתב זה רק מצויינת תקופת העבודה), לבין מכתב פיטורים.
    עקרונית, אם יהיה בידך מכתב פיטורים תהיי זכאית לדמי אבטלה מיידית, אם כי אם מדובר בתקופה האסורה לפיטורים - ביטוח לאומי עלול להערים קשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו