זכויות בתקופה שמעבר ל-14 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות בתקופה שמעבר ל-14 שבועות
    NIMNIM
    01/09/2011

שלום

אני כרגע מסיימת את ה- 14 שבועות הראשונים של חופשת הלידה. בעבודה הנוכחית שלי אנחנו יוצאים בחגים לחופשה מרוכזת כאשר ה"סבסוד" של המעסיק עבור שעות חג הוא כ- 8000שח.
    במסגרת עבודתי אני מקבלת רכב.

האם במידה ואני מחליטה להאריך את חופשת הלידה ל-26 שבועות, אני זכאית לרכב או שהמעסיק יכול לקחת לי אותו וכמו כן, האם אני זכאית לימי חג שמשולמים לעובד מן המניין וכמו כן למתנת חג?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות בתקופה שמעבר ל-14 שבועות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

שלום לך,
    לגבי הרכב - העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב אינו חלק מתנאי העבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר והנוהג בחברה יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.
    לגבי מתנה לחג - עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
    יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך, על פניו אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים, אם כי אין חוק הקובע זאת.
    לגבי תשלום החג - אין רלוונטיות לזה בכל הנוגע אלייך, היות ואת ממילא בחופשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו