זכאות לדמי שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי שמירת הריון
    איה פרץ
    01/09/2011

שלום רב ,
    לפני כשנה ילדתי את בני והייתי בשמירת הריון מהשבוע ה 19 להריוני וקיבלתי בכל חודש את דמי שמירת ההריון ולאחר הלידה קיבלתי דמי לידה על פי חוק . לאחר הלידה הייתי בבית במשך 8 חודשים שבהם שילמתי דמי ביטוח לאומי כדין בזמן התקופה הזאת ניכנסתי להריון שני וחזרתי למקום עבודתי בשבוע ה 13 להריוני הספקתי לעבוד בדיוק חודש ימים ולאחר מכן הוציאו אותי לשמירה שוב עד הלידה בברור טלפוני עם מוקד ביטוח לאומי הוסבר לי שאהיה זכאית לשמירת הריון במידה ו 14 שבועות אחורה יש לי 6 תלושי משכורת רצופים בהם שולם ביטוח לאומי ומספיק שחזרתי לעבוד יום אחד לעבודה בכדיי להיות זכאית ובאמת את כל הדברים האלה היו לי . בחודש אוגוסט הגשתי את המסמכים הרלוונטים למוסד לביטוח לאומי הכוללים : אישור רפואי חתום + מסמכים רפואיים המאשרים את מצבי + תלוש משכורת אחד על חודש מאי שהיה לי על סך 7082ש"ח ברוטו לביטוח לאומי + אישור על שהייה בחל"ד +חל"ת מהמעסיק שבהם שולם ביטוח לאומי על פי חוק . קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאושרה לי שמירת ההריון אך קיבלתי רק 7000 ש"ח בטענה שהיה לי רק תלוש אחד לכן חולק ל 3 חודשים וזה מה שמגיע לי . אך זה לא נראה לי הגיוני שזה הסכום שקיבלתי עבור 3 חודשים לא רשום בשום מקום בחוק שאם יש רק תלוש אחד אז מחלקים אותו ל 3 . ברצוני לדעת האם זה באמת החוק ? והאם לא מה עליי לעשות בכדיי לקבל את התשלום המגיע לע כי גם על פי חישוב זה יחושב לי דמי שמירת ההריון . אודה על תגובתכם בנושא .
    תודה .
    איה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי שמירת הריון

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

איה פרץ
    01/09/2011

הוותק שלי בעבודה יהיה בינואר 2012 4 שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

איה שלום,
    קשה לדעת באופן כזה כללי, מבלי לראות מסמכים כלל, אולם עקרונית, ככל שההכנסה הכוללת שלך אכן היתה 7,000 ש"ח - לפי שכר חודש, הרי שנראה כי חישוב דמי הלידה נעשה כדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו