שמירת הריון - תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון - תאומים
    keren
    02/09/2011

אני בשבוע 34, ועד עכשיו הכל בסדר. לא הייתי בשמירה בכלל, אבל מכיוון שאני עובדת במסגרת חינוך מיוחד הייתי בחופש מסוף יולי. הרופא הנחה אותי שלא מומלץ לחזור לעבודה ב 1.9 כי העבודה שלי כן מערבת עבודה פיזית ואני לא יושבת בזמן העבודה. אז הוא נתן לי שמירה וכתב מעתה עד סוף ההריון.
    שאלתי היא - אם אני יולדת במהלך ה 30 יום שאמורים להיות של השמירה, איך מתייחסים לזה בביטוח הלאומי?
    האם אני מפסידה את השמירה אם אלד בזמן הזה? כי צריך להיות 30 יום בשמירה....

ודבר נוסף, בטופס הוא כתב רק "הריון תאומים - עבודה פיזית!!". האם זה נימוק מספיק? הבנתי שצריך ממש לפרט בדיקות וממצאים רפואיים.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון - תאומים

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תאומים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

שלום לך,
    תנאי הסף לקבל שמירת הריון הינו 30 ימים רצופים של שמירה.
    במידה וענית על תנאי סף זה (נוסף על תנאי הזכאות האחרים), ורפואית הוכרה לך התקופה כשמירת הריון, תהיי זכאית לגימלה החל מיום השמירה הראשון.
    במידה ולא תשלימי 30 ימים רצופים, תהיי זכאית לתשלום בגין ימי מחלה.
    לגבי הסיבה הרפואית - גם אני סבורה כי יש מקום ליותר פירוט, שכן אישור כזה עלול שלא להספיק לביטוח לאומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,ושאלה נוספת

dora
    04/09/2011

מה אם לא נותרו לי ימי מחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,ושאלה נוספת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/09/2011

אז את צריכה לקחת בחשבון את הסיכון שלא תקבלי תשלום בגין תקופה זו. אפשרות נוספת העומדת לך בסיטואציה כזו היא לצאת לחופשת לידה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו