התפטרות ובמקביל פיטורים אחרי חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות ובמקביל פיטורים אחרי חל"ת
    ענת
    12/09/2011

שלום רב,

עובדת במקום עבודה קרוב לשנתיים.

ילדתי בדצמבר, והייתי אמורה לחזור לעבוד בנובמבר הקרוב (הארכתי את החל"ת). התינוק יהיה עוד כמה ימים בן 9 חודשים.

מאחר והשעות שאני יכולה לעבוד כיום אינן עולות בקנה אחד עם הדרישות של המעסיק, הוחלט ביננו בצורה נעימה ובהסכמה מצד שנינו כי אסיים את תפקידי.

איני מעוניינת לעבוד בשנה הקרובה אלא להמשיך ולהישאר עם התינוק.

מה מגיע לי מבחינת החוק? באם בוצעה ביני לבין המעסיק שיחה טלפונית, עליי להוציא לו על התפטרותי מכתב רשמי ומסודר?

בנוסף - ישנם תשלומי בונוס עוד מלפני יציאתי לחל"ד שטרם קיבלתי, ומעולם לא נפתחה לי קרן פנסיה. האם הוא מחוייב לכל אלו?

ושאלה אחרונה - האם אני יכולה לפנות לביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה? מעולם לא עשיתי זאת, אז איני יודעת כיצד זה עובד בדיוק...

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות ובמקביל פיטורים אחרי חל"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/09/2011

ענת שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת - במקרה שלך צריך לבחון היטב את העניין לאור המועד המאוחר של ההתפטרות - סמוכה לתשעת החודשים).

דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

אם הסיכום הוא שהוא יוציא לך מכתב פיטורים - אין לך בעיה עם המועד, וגם לא אם ביטוח לאומי, היות ומדובר יהיה בפיטורים.

ברור שחשוב שלדברים יהיה תעוד מדוייק בכתב.

לגבי הפנסיה - היה עליו לפתוח לך, ומשלא עשה כן, יצטרך לשלם את ההפרשות שלא שילם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו