זכויות בזמן טיפולי פוריות ושמירת הר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות בזמן טיפולי פוריות ושמירת הר
    מירי
    19/01/2008

שלום רב,
    שמי מירי ואני עובדת כשכירה מזה כשנתיים ע"ב 6 שעות עבודה יומיות.
    לפני כחודשיים התחלתי בטיפולי הפרייה ומאז יצאתי לחופשה. במהלך הטיפולים הובהר לי מהעבודה שמאחר ומיציתי את ימי החופשה השנתיים המגיעים לי,אין באפשרותי לקבל תשלום כלשהו בזמן הטיפולים כשאינני בעבודה.
    כרגע,לאחר הטיפול נללטתי להריון ויש לי תאומים.
    אני נמצאת בטיפול של רופאת הריון בסיכון גבוה ובשלב זה קיבלתי ממנה 8 ימי מחלה עד הבדיקה הבאה. נאמר לי על ידה שיכול להיות שאקבל אישור לשמירת הריון.
    בשלב זה ניגשתי למקום העבודה עם טופס חופשת מחלה ל-8 ימים,שם נאמר לי שמאז שיצאתי לחופשה לטיפולי הפוריות אני מוגדרת כ"מוקפאת" במקום העבודה ושאין לי זכות לקבל תשלום עבור החופש מחלה.
    ברצוני לברר מספר דברים:
    1.האם זה חוקי להגדיר אותי כ"מוקפאת" בזמן יציאה לטיפולי פוריות? מבלי לשלם עבורי דמי ביטוח לאומי ?
    2.במידה ומיציתי את מכסת ימי המחלה שלי בשנה שעברה,האם החל מינואר 2008 מגיעה לי מיכסה חדשה עבור השנה הזו?
    3.במידה ואקבל שמירת הריון,הבנתי שהתשלום שאקבל מביטוח לאומי הוא בגובה השכר הממצוע בשלושת החודשים האחרונים. מה קורה אם לא עבדתי במהלך כל שלושת החודשים האלו?או שעבדתי רק בחלק מהחודש? והאם קבלת תשלום עבור חופשת מחלה תפגע בתשלום עבור שמירת ההריון ודמי לידה?

סליחה על מבול השאלות ותודה מראש,
    מירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות בזמן טיפולי פוריות

עו"ד אילן קמינצקי
    20/01/2008

על המעביד אסור לפטר אותך או לפגוע בתנאי עבודתך אלא אם יתקבל אישור ממשרד התמ"ת.
    הקפאת העבודה מהווה פגיעה בתנאי עבודתך ולפיכך המעביד אינו רשאי לנהוג כך. מומלץ לפנות למעביד ולהודיע על התנגדותך לפגיעה בתנאי עבודתך.
    בכל שנה העובד זכאי ל18 ימי מחלה.
    במידה והשכר השתנה באופן זמני הביטוח הלאומי מתייחס ל3 חודשים שלפני השינוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו