עבודת לילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודת לילות
    רינת
    13/09/2011

שלום רב,
    אני אם יחידנית עם תינוק שנולד לפני 7 חודשים. בסוף אוקטובר אני מתכננת לחזור לעבודה.
    העבודה שלי היא במשמרות, כולל משמרות לילה. אינני מסוגלת לעבוד כרגע לילות בגלל שאין לי עם מי להשאיר תינוק בלילות. בנוסף אני מתחילה טיפולי ivf עכשיו מחדש.
    המעסיק מציב לי תנאי שיקבל אותי חזרה לעבודה רק בתנאי שאני אעבוד כל המשמרות, כולל לילות ( אני עובדתי משרה מלאה לפני הלידה).
    מה הן הזכויות שלי בהתחשב לכל הנ''ל והאם המעסיק יכול לפטר ואותי בגלל אי הסכמתי לעבוד לילות ובאיזה ניסוח?
    תודה רבה,
    בברכה,
    רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודת לילות

הוספת תגובה

• שלום, אפשר בבקשה לקבל תשובה, תודה

רינת
    14/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אפשר בבקשה לקבל תשובה, תודה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2011

רינת שלום,
    לשון חוק עבודת נשים קובעת כך: מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א 1951- , במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב, למעט סוגי מקומות עבודה חריגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה דחוף

רינת
    16/09/2011

תודה על התשובה, ושאלה נוספת:
    החוק משנת 1951 קצת מצחיק אותי, טוב שזה לא החוק מתקופה מנדט הבריטי. הרי לכל חוק תמיד יש סייגים ותוספות. מה עם העובדה שאני אם חד הורית ( מברירה) , לא הייה לי ואין לי עכשיו בעל, יש לי הורים קשישים וחוץ ממני אף אחד לא יכול להישאר עם הילד בלילה. אף מטפלת לא תסכים להישאר לעבוד בלילה.
    אודה מאוד לתשובתך.
    רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה דחוף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/09/2011

רינת שלום,
    החוק לא אמור להצחיק - המקור שלו אכן ישן נושן, אך הנוסח עבר תיקונים ושינויים רבים.
    למרבה הצער, לעובדה כי הינך חד הורית אין כדי לשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

רינת
    18/09/2011

שלום רב,
    התכוונתי לכל הרע שיש במילה "מצחיק". איך ייתכן שבמדינה יש חוק משנות ה-50 של המאה הקודמת? הרי אנחנו כבר במאה 21, עם כל ההתקדמות וטכנולוגיה. תסכימו שהדברים משתנים עם הזמן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו