חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    חני
    13/09/2011

שלום.

ברצוני לדעת מה זכויותי לפני חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה

יש לי ותק של 5 שנים במקום עבודתי
    לפני שנתיים קיבלתי קידום בעבודה, ונהייתי מזכירת מנכ"ל
    לאחר שנה וחצי עקב שינויים בחברה, הציעו לי ניהול רכש, אך עדכנו אותי שהתפקיד זמני כי אני מחליפה בחורה שיצאה לחופשת לידה.
    לא השאירו לי הרבה ברירות וקבילתי את התפקיד הנ"ל בזמן שהייתי בהריון חודש רביעי.
    שאני יצאתי לחופשת לידה , הבחורה שהחלפתי אותה חזרה לעבודה.

כרגע יוצא שאני אמורה לחזור לעבודה בסוף אוקטובר, ומנהלת משא"ב אומרת לי בשיחה טלפונית שכרגע אין בחברה תפקיד בעל משמעות, והיא מקווה שיהיה שינוי עד שאחזור
    יחד עם זאת היא שאלה אותי, מה קורה במידה ולא יהיה תפקיד טוב, ולבינתיים היא תשים אותי בתור קלדנית או סתם מזכירה...

האם היא יכולה לעשות כך? הבנתי שצריך להחזיר אותי לאותו רמת תפקיד..?
    האם זה היה חוקי להעביר אותי בזמן הריון ממזכירת מנה"ל לאחראית רכש? וכרגע לאיזה רמת תפקיד היא אמורה להחזיר אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/09/2011

חני שלום,
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
    כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו