זכויות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות בהריון
    ליאם
    15/09/2011

שלום שמי ליאם, ואני עובדת כבר למעלה משנה באותו מקום עבודה. אני עובדת משמרות של 8 שעות ביום כמתוכם שבוע אחד זה חמישה ימים רצופים 3 משמרות בוקר ו2 ערב, ושבוע אחרי 4 וחצי ימי עבודה (ז"א 4 ימי עבודה, אחד יום חופש על חשבוני, ושישי עובדת). מאז שנכנסתי להריון היו מספר פעמים בהם החסרתי יום או יומיים עקב חופשת מחלה, ואיחורים עקב בדיקות הריון. כמובן שהמשכורת ירדה אם החסרתי יום מחלה בחודש + שעה או שעתיים איחור ביום אחר של בדיקות.
    הייתי רוצה לדעת למה בעצם אני זכאית? הן מימי המחלה אם מדובר ביום אחד הרי לא משלמים אותו, הבדיקות שבהן החסרתי, ומה קורה לגבי חופשת לידה?
    תודה רבה, ליאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות בהריון

הוספת תגובה

• זכויות בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/09/2011

ליאם שלום,
    באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך, ויש לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו