שינוי משרה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי משרה לאחר לידה
    מיכל
    21/09/2011

לפני צאתי לחופשת לידה שימשתי בתפקיד מנהלת במשך כחודשיים. בשעות המתאימות למשרת אם (עד 16:00). יש לציין כי זהו ההיריון השני שלי.
    לתפקיד המנהלת משמרת התקבלתי לאחר שתפקיד ניהולי קודם שמילאתי נסגר התקן, גם כן באותן השעות.
    אני כרגע לפני סיום חופשת הלידה ולאחר שיחה מול המעסיקים , הם מסרבים לקבלני לתפקיד מנהלת המשמרת בטענה שתפקיד זה דורש עבודה עד שעה 18:00.
    האופציה המוצבת בפני כרגע ע"י מנהלי היא לחזור לתפקיד זוטר בלבד.
    האם מחוייבים לשמר את תפקידי, מעמדי ותנאי העסקתי?
    יש לציין כי המעסיק אמר לי שהוא בדק את העיניין מול "הגורמים הרלוונטיים" והוא טוען כי במסגרת החוק אני לא מחוייבת לחזור לאותו התפקיד בטענה שהתפקיד הניהולי דורש עד שעה 18:00 (לפי הגדרתו) ואין ביכולתי לתת את השעות הללו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי משרה לאחר לידה

הוספת תגובה

• שינוי משרה לאחר לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/09/2011

מיכל שלום,
    על המעסיק להשיב אותך לאותם התנאים בדיוק של המשרה כפי שהיתה ערב יציאתך לחופשת הלידה.
    אם את מבחינתך מסרבת לחזור לעבוד עד 18:00, כדרישת המשרה, הרי שאז התנהלות המעסיק תקינה, ואף מעבר לכך, כי עקרונית ניתן לראות בסירוב שכזה התפטרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו