זכאות לפיצויים אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לפיצויים אחרי לידה
    אמא טרייה
    25/09/2011

שלום רב,
    ילדתי לפני כחצי שנה אחרי שעבדתי 6 שנים באותו מקום.
    כעת, אחרי חל"ת הודעתי למעסיק שלי כי אני מתפטרת לצורך גידול הילד (מאז- המעסיק לא מרפה, וממשיך להציע לי הצעות שאמורות לגרום לי להישאר ואני מסרבת). כמה ימים לאחר מכן התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שהיתרון שלו על פני המקום הקודם הוא במשכורת. האם המעסיק יכול לסרב לתת לי פיצויים היות והמקום עבודה החדש הוא רחוק יותר ובעל אותו מספר שעות? האם העובדה כי במקום החדש יש לי יכולת לעבוד מהבית צריכה להיות מגובה במסמך כלשהו? האם צריכה להיות "תקופת צינון" בין הודעתי על התפטרות לבין התחלה במקום עבודה חדש? איך אני יכולה להבטיח לעצמי את הפיצויים ממעסיק שתמיד-תמיד מחפש דרך לחמוק מהם?!
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצויים אחרי לידה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים אחרי לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/09/2011

שלום רב,

לאור העובדה כי התחלת לעבוד במקום אחר, ולא התפטרת על מנת לטפל בילדך, סיכוי סביר שאינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.

עילת ההתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים, הינה טיפול בילד, היה והתקבלת למקום עבודה בו הנך אמורה לעבוד פחות שעות, יכול להיות שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים, אך היה עליך ליתן למקום העבודה הקודם את הזדמנות לסרה להפחתת שעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים אחרי לידה-המשך

אמא טרייה
    25/09/2011

ביקשתי מהמעסיק הקודם לעבוד פחות שעות, הוא הסכים, אך בשכר מאוד נמוך(שבקושי מכסה את עלות המטפלת) ועל כן - סרבתי. לאחר מכן, מצאתי מקום עבודה שגמיש מבחינת השעות, מבחינת היכולת לעבוד מהבית והציע שכר הרבה יותר גבוה -
    האם איני זכאית לפיצויי פיטורין בשל כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים אחרי לידה-המשך - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/09/2011

עילת התפטרותך אינה בגין טיפול בילד, אלא כספית, ולכן, לטעמי האפשרות לקבלת פיצויי פיטורים הינה קלושה, היות ואינך עומדת בעילה המזכה בתשלום רכיב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו