שמירת הריון או ימי מחלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון או ימי מחלה?
    ליאת
    25/09/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 35 ואמורה ללדת בניתוח קיסרי. קיבלתי עכשיו מרופאת הנשים שלי ימי מחלה מהיום עד 3 ימים לפני הניתוח. סה"כ מדובר ב-26 ימי מחלה.
    הבנתי שגמלת שמירת הריון מאושרת רק על תקופה שעולה על 30 יום רצופים. האם כדאי לי לבקש את האישור לשבוע רטרואקטיבית כדי שתיחשב לי הזכאות לגמלה, או שאקבל את השכר בכל מקרה כימי מחלה? מה מומלץ לעשות בהתחשב בעובדה שזה גם בדיוק חודש של החגים? האם ימי המחלה האלה או שמירת הריון יכולים לפגוע בזכויות שלי לאחר הלידה? אודה על תשובה מהירה שאעדכן בהתאם את המעסיק. תודה מראש ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון או ימי מחלה?

הוספת תגובה

• המשך לשאלה על ימי מחלה לשמירת הריום

ליאת
    26/09/2011

בהמשך לשאלתי, אם יש לי פחות מ-30 יום ברצף לשמירה ואשתמש ביתרת ימי המחלה שלי -
    א. איך מחושבים ימי המחלה שנופלים בימי חג או ערבי חג, אשר עליהם הייתי אמורה לקבל שכר מלא?
    ב. מה קורה אם אני מנצלת אותם באופן חלקי ומגיע לכמה ימים במהלך התקופה? איך מחושב התשלום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה על ימי מחלה לשמירת הריום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/09/2011

ליאת שלום,
    את רשאית לבחור האם לנסות ולהוציא אישור שיגדיל את הימים ללמעלה מ30 לצורך שמירת הריון, או לממש ימי מחלה.
    לאור התיקון לחוק, הרי שכעת ממילא החל מהיום הרביעי למחלה תהיה לך זכאות ל 100% שכר, כך שאין שום רלוונטיות לעובדה כי אנו בתקופת החגים.
    אם תגיעי למספר ימים, תקטעי את הרצף, והחישוב יתחיל מחדש (יום ראשון 0%, שני ושלישי 50% כל אחד).

שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו