העסקה לתקופה קצובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העסקה לתקופה קצובה
    שיר
    21/01/2008

לצוות המשפטי שלום,

אני מועסקת כבר שלוש שנים ברציפות (סמסטר א'- ארבעה חודשים בשנה , סמסטר ב'- ארבעה חודשים בשנה וסמסטר קיץ- ארבעה חודשים בשנה ) כמרצה מן החוץ באחת המכללות בארץ. בכתב המינוי המחודש מדי ארבעה חודשים נכתב, כי "כתב המינוי הנו לתקופה קצובה (כאמור 4 חודשים) והוא יפקע מאליו ללא צורך במתן הודעה מוקדמת על סיום העסקה".

מצד אחד, על פי כתב המינוי מופסקת העסקתי כל ארבעה חודשים ומחודשת בכתב מינוי חדש לארבעה חודשים נוספים, אולם בפועל אני מועסקת באופן רציף וללא כל הפסקות (אף לא בקיץ) כבר כשלוש שנים רצוף.

במידה והמכללה החליטה, לאחר שלוש שנים, שלא לחדש את העסקתי בכתב מינוי חדש בשל העובדה כי אני עומדת ללדת בסמסטר הקרוב (בו אמור להיות מחודש כתב המינוי), האם אין מדובר בפיטורין הלכה למעשה? בעצם שאלותיי הן:

א- האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?

ב- האם אני זכאית לתשלום של 45 ימים לאחר תום חופשת הלידה?

אודה לכם, אם תוכלו להפנות אותי לסעיפים בחוק הרלוונטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העסקה לתקופה קצובה

הוספת תגובה

• העסקה לתקופה קצובה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/01/2008

סיום חוזה לתקופה קצובה כמוהו כפיטורין.
    במידה ואת בהריון (ועבדת למעלה מ 6 חודשים אצל המעסיק הרי שעל מנת שהמעביד יוכל לפטרך יהיה עליו לפנות לממונה על חוק עבודת נשים ולבקש היתר לפיטורין שלך.
    לגבי הזכאות לפיצויים - אכן ישנה בעייה עם מרצים מן החוץ שמפוטרים מידי שנה היות והפסקה של למעלה מ 3 חודשים פוגעת ברצף.
    יחד עם זאת באם לא יתקבל היתר לפיטורים יהיה על המעביד לשלם לך שכר עד הלידה וכן 60 יום (ולא 45 יום כפי שהיה בעבר) לאחר חופשת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו