זכויות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לאחר חופשת לידה
    חוזרת מחל"ד
    02/10/2011

חזרתי מחופשת לידה ונאמר לי כי תפקידי שונה- כעת אני עושה מטלות אדמינסריביות בלבד ואת חלקו הארי של תפקידי לא אבצע. ובנוסף, לפני יציאתי לחופשה עבדתי משרה של 155 שעות במהלך 4 ימים בשבוע. כעת נאמר לי שאני לא יכולה לפרוס את 155 השעות על 5 ימים ואני יכולה לעבוד רק 4 ימים בשבוע. מכיוון שכעת אני עם תינוק, שאני חייבת להוציא מהמעון, איני יכולה להשאר עד שעות מאוחרות -עבודה של 4 ימים בשבוע תביא בהכרח לצימצום משמעותי בהיקף משרתי. (אני רציתי להמשיך לעבוד 155 שעות אבל לפרוס אותם על 5 ימי עבודה בשבוע ולא 4 ימים כמו שעבדתי לפני שיצאתי לחל"ד)
    האם הדבר נחשב להרעת תנאי עבודה? האם המעסיק חייב להמשיך להעסיק אותי 155 שעות כפי שעבדתי בעבר? האם יכול "להציב תנאי" שאוכל להגיע ל 155 השעות רק אם אשאר עד שעות מאוחרות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/10/2011

שלום לך,
    על פי ההלכה, על המעסיק להחזיר אותך לאותו התפקיד אותו עבדת טרם יציאתך לחופשת לידה. היה והמעסיק לא יפעל על פי הוראות החוק, ניתן להגעש תביעה כנגד המעסיק בגין הפרת חוק עבודת נשים וכן על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
    עקרונית, צמצום יום עבודה שלם הינו פסול ומהווה הרעה, אך יש לבחון כל מקרה לגופו ולעומקו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו