שמירת הריון ותשלומי ביטוח מנהלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון ותשלומי ביטוח מנהלים
    אמא בדרך...
    04/10/2011

שלום לכולם!
    אני כרגע לפני לידה בע"ה ונמצאת בשמירת הריון מזה כשלושה חודשים (שאושרה על ידי ביטוח לאומי).הגשתי טפסים לתביעת אובדן כושר עבודה מביטוח המנהלים שלי וכרגע אני ממתינה לתשובתם.השאלה שלי היא- מי אמור לשלם את ההפרשות לביטוח המנהלים בתקופה שאני בשמירת הריון ובתקופה של אחרי הלידה? כרגע המצב הוא - שאני לא מקבלת את כל התקבולים האלה לקופה שלי. הדבר היחיד שיורד לי הוא דמי ביטוח לאומי ומס בריאות שיורדים מקיצבת שמירת ההריון מביטוח לאומי.
    1. אודה לתשובתכם.
    2. דבר נוסף- אני עובדת במקום העבודה הקיים מדצמבר 2010 (וגם לפני זה עבדתי ברצף... במקום עבודה אחר). גימלת שמירת ההריון של ביטוח לאומי חושבה על החודשים 4,5,6 של 2011 (החודשים שקדמו ליציאתי לשמירה ביולי 2011). הבעיה היא שבחודש אפריל 2011 עבדתי אמנם במשרה מלאה כמו תמיד אבל זה היה חודש מלא בחגים וימים מקוצרים עקב יום הזיכרון ויום השואה ויום העצמאות ויצאה לי משכורת נמוכה משמעותית ובכל זאת ביטוח לאומי החשיב אותה - דבר שגרם לי לירידה בסכום לו אני זכאית גם לגימלת שמירת ההריון וגם בעזרת השם לדמי חופשת הלידה, בע"ה. האם יש דרך לדרוש/לבקש חישוב אחר על סמך חודשים אחרים?
    מצטערת על אורך השאלות ומאחלת שנה טובה ומתוקה עם בשורות טובות לכולם! אמן!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמירת הריון ותשלומי ביטוח מנהלים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/10/2011

שלום לך,
    1. עקרונית, את והמעסיק צריכים להמשיך באותה המתכונת את ההפרשות - כדאי לטפל בזה ולא להזניח על מנת שלא לקטוע את הרצף הביטוחי.
    2. עקרונית, אופן החישוב שבוצע הוא תקין. יחד עם זאת, לא יכול להיגרם נזק אם תפני ותבקשי להתחשב בנסיבות שציינת, ולא לכלול חודש ספציפי זה בחישוב. אם יצליח לך - זכית...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו