עילה לפיטורין בזמן הריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עילה לפיטורין בזמן הריון?
    גילי
    04/10/2011

שלום,

אני עובדת במשרה חלקית במקום עבודה. חתמתי עם קבלתי על חוזה עבודה לחצי שנה שהוארך בחצי שנה נוספת. לאחר מכן עקב החלפת מנהלים לא נעשתה הארכה אך קיבלתי משכורותי כרגיל עד כה . עובדת כשנתיים בסך הכל .

בשיחה עם המנהלת שלי(שתוציא עליה פרוטוקול-טרם הוציאה) מבקשת שאחתום כעת על חוזה עד סוף השנה הנוכחית עם הרחבת המשרה וקבלת מטלות נוספות ואז בסוף השנה אם אעמוד במטלות יתכן ואמשיך במשרה המוגדלת.
    לשאלתי למה החוזה החדש ממשיך רק עד סוף השנה ענתה משום שמתוכננים צימצומים בתקופה זאת ולטענתה זה לא אומר שאני מצטמצמת אך יתכן ולא תתאפשר המשך ההרחבה במשרה . בשיחתנו אמרה שאם אני לא מוכנה להרחבת המשרה בתנאי השכר שמציעה-" אני חופשיה לעזוב" ..

אני מתכננת הריון

שאלותי הן:
    1.- אם אכנס להריון עד סוף השנה האם פרוטוקול השיחה כאמור לעיל יכול לשמש עילה לפיטורין בהריון מסיבה מוצדקת.
    כלומר אם היא יכולה לומר שהיא מפטרת אותי בגלל שלא עומדת במטלות החדשות או בגלל הצימצומים ולכן החוזה הוארך רק עד סוף השנה ולא בגלל ההריון ( אני מדגישה שכבר שנתיים אין לי חוזה קבוע כאמור לעיל, וגם כשהיו חוזים הם היו מוגבלים בזמן)
    2. האם יש משפט שחשוב שיהיה בפרוטוקול השיחה ביננו שיעבור לעיוני שכדאי להוסיף כדי להגן עלי במקרה של פיטורין בהריון.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עילה לפיטורין בזמן הריון?

הוספת תגובה

• עילה לפיטורין בזמן הריון? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2011

גילי שלום,
    שאלתך ספציפית מאוד ומתאימה לייעוץ ספציפי כדי להתכונן נכון להריון ולא למצוא עצמך מוגבלת בגלל שטות.
    עקרונית, חתימה על תקופת עבודה מוגדרת בעייתית עבורך, וחשוב להימנע מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו