חופשה בתשלום בתוך 60 הימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשה בתשלום בתוך 60 הימים
    Gal
    05/10/2011

ממתי מתחילים לספור 60 ימים מהחזרה מחופשת הלידה, במידה וחופשת הלידה הוארכה בימי חופשה בתשלום?
    בסיכום עם המעסיק, חזרתי לעבודה ב-1 באוגוסט, אך מכיוון שעדיין לא היה לי סידור קבוע לתינוק, ביקשתי לנצל ימי חופשה בתשלום. המעסיק ביקש שאנצל את ימי החופשה ברצף לסיום חופשת הלידה וכך עשיתי. כך יצא, שבפועל חזרתי לעבוד רק ב-29 באוגוסט.
    המעסיק נתן לי מכתב פיטורים לאחר 60 ימים מה-1 באוגוסט ולא מה-29 באוגוסט. כך יוצא שלא היום בפועל 60 ימים בהם קיבלתי הזדמנות לחזור לעבודה שלי וגם בימים בהם עבדתי בפועל, לא הוחזר לי תפקידי.
    האם המעסיק מחוייב ל-60 ימים החל מחזרתי לעבודה בפועל או שיכול להחשיב את ימי החופשה בתשלום כימי עבודה לכל דבר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשה בתשלום בתוך 60 הימים

הוספת תגובה

• חופשה בתשלום בתוך 60 הימים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/10/2011

שלום לך,
    ימי חופשה בתשלום אינם הארכת חופשת לידה, אלא חלק מתקופת העבודה, ולכן המעסיק עקרונית צודק.
    יחד עם זאת, אי השבתך לתפקיד ופיטורייך מייד בתום ה 60 ימים עלולים להיות בלתי חוקיים כשלעצמם, וכדאי לבחון לעומק את המקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו