מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי דמי לידההריונית תותית10/10/2011
שלום אני בהריון בחודש שישי.
מחודש יוני 2010 ועד חודש מאי 2011 עבדתי בתור מטפלת לתינוק.
גם בחודש ינואר 2010 ועד חודש אפריל 2011 עבדתי בתור מטפלת לתינוק.
בחודשים אלה הרווחתי משכורת של כ- 5000 ש"ח.
בחודש יוני 2011 עבדתי שבוע אחד בלבד בקוסמטיקה וקיבלתי תלוש משכורת בן 400 ש"ח בלבד. פוטרתי ברגע שהתבהר שאני בהריון.
כרגע אני סייעת מחליפה בגן ילדים אך מאוגוסט (המועד בו התחייבו לי להתחלת עבודה) ועד היום טרם עבדתי במקום, מלבד פעם אחת באוגוסט אשר בגינה טרם הוצא לי תלוש משכורת (ואם אקבל הוא יעמוד על 200 ש"ח בלבד).
שאלותיי הן:
1. האם אני זכאית לדמי לידה?2. ראיתי באתר אינטרנט של הביטוח הלאומי שיש לבדוק את הזכאות על פי "היום הקובע" אך לא לגמרי הבנתי מהו היום הקובע.
האם היום הקובע הוא יום הלידה? או היום בו הפסקתי לעבוד (במקרה שלי - מספטמבר לא קיבלתי תלוש משכורת).
2. על פי מה קובעים את דמי הלידה? אני יודעת שזה נקבע על פי שלושה חודשים, אך לא ברור לי אילו שלושה חודשים. אם מדובר בשלושה חודשים טרם הלידה אז אולי לא כדאי לי לעבוד בתור סייעת מחליפה שכן תלוש המשכורת שלי יהיה זעום, ואולי עדיף ששלושת החודשים האחרונים יהיו החודשים בהם עבדתי כמטפלת שאז המשכורת שלי היתה גבוהה פי כמה. האם נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2011שלום לך,
שאלותייך מאוד ספציפיות ומורכבות, אותן ניתן לבחון לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.
באופן כללי ניתן להשיב כי אכן החישוב נעשה לפי שלושת החודשים המלאים הקודמים ללידה, כך ששכר נמוך עלול להביא לחישוב ממוצע נמוך.
לגבי הזכאות - עלייך לבחון את סה"כ חודשי העבודה בתקופה (גם אם במספר מקומות שונים), ולפי זה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)