זכאות לגימלה לשמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לגימלה לשמירת הריון
    רות
    19/10/2011

1) הודעתי למעסיק שלי שאני יוצאת לשמירת הריון והוא אמר שאין בעיה אבל שהוא לא חושב שאני יקבל משהו כי אני עובדת אצלו 3 חודשים וצריך לעבוד 6 חודשים, אבל לפניכן עבדתי 5חודשים במקום אחר ולפניו עוד 5 חודשים אצל המעסיק הנוכחי ללא הפסקות עבודה כלומר ששולמו עבורי מדי חודש דמי ביטוח לאומי האם יש משהו בדבריו? הרי השמירה היא בעל כורחי ובהמלצת הרופא. 2) האם ניתן לבקש מהביטוח לאומי שהגימלה שתשולם לי והחופשת לידה יחושבו לפי המשכורת האחרונה שכן היא המשכורת היחידה שעבדתי מלא גם פחות 3 ימי מחלה ובחודשיים שלפנייה החסרתי הרבה ביגלל מחלה שרובה נבעה מההריון ולא יצא לי משכורת מלאה ניתן לראות שרוב המשכורות שקדמו ל3 החודשים האחרונים הם משכורות מלאות וכל אחת מהן 4000 שח וכך אני רוצה לקבל אני חושבת שזה הוגן. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לגימלה לשמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/10/2011

רות שלום,
    התנאי המקדמי לזכאות הוא כי שולמו בעדך דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, ואין זה מחוייב שיהיה מאותו מקום עבודה.

הקצבה תשולם בהתאם לשכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב–90.
    על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה.
    בנסיבות המיוחדות שאת מתארת, כדאי לצרף מכתב לתביעה שיגולל זאת ואת בקשתך בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו