חזרה לעבודה אחרי חופשה ללא תשלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה אחרי חופשה ללא תשלום
    וירה
    27/10/2011

שלום רב!
    אני אמורה לחזור לעבודה ב1לחודש, אך המעסיק בשיחה טלפונית לפניי יומיים אמר לי שמקום שלי טפוס. הודעתי לו לפני חודשיים במייל שאני חוזרת והוא ענה שזה בסדר ולצור איתו קשר אחרי החגים. שאלה ראשונה: האם הוא יכול לעביר אותי לסניף אחר(עבדתי בהרצליה וסניף הראשי נמצא בת"א)? אני גרה בכ"ס וזה סיפור להגיע לת"א.
    שאלה שניה: אם אני מתפטרת ביוזמתי מגיע לי פיצויים? בן שלי בן 7.5 חודשים.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי חופשה ללא תשלום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/11/2011

וירה שלום,
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
    כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד מקום העבודה ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    התפטרות בנסיבות אלה הינה פחות טובה, היות ובכך את מוותרת על 60 הימים המגיעים לך ותקופת ההודעה המוקדמת, מה גם שללא מכתב פיטורים לא תקבלי דמי אבטלה מיידית.
    מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ מסודרת על מנת שתביני את המצב בו את נמצאת, ואת הזכויות שלך לצורך קבלת החלטה מושכלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו