פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    שירה
    31/10/2011

עבדתי שנה וחודשיים (במשרד ממשלתי),הייתי אמורה לחזור השבוע לעבודה לאחר חופשת לידה. והודיעו לי טלפונית שהם לא מעוניינית שאחזור.
    יש לציין שהועסקתי דרך חברת אאוטסורסינג, החברת אאוטסורסינג מתכוונת להציע לי עבודה אחרת. מה אומר החוק? מותר להם לא להחזיר אותי לעבודה שעבדתי בא לפני שיצאתי לחופשת לידה? האם יש עילה לתביעה? האם מותר להם להציע לי כל עבודה?
    אודה לתשובתכם,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/11/2011

שירה שלום,
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
    כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד מקום העבודה ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו