ניצול ימי מחלה לפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניצול ימי מחלה לפני לידה
    הריונית
    03/11/2011

שלום!
    אני בשבוע ה31 להריון (עובדת במשרה מלאה כבר שנתיים וחצי ומקבלת 23 לשעה) צברתי 26 ימי מחלה משמע חודש, בהם אוכל לנוח בבית בחודש התשיעי לפני הלידה. שאלתי היא, היה ולקחתי את חודש המחלה המדובר, ולא מדובר בשמירת הריון,
    1. איך יחושבו דמי חופשת הלידה שלי? אותו חודש יכלל בשכלול שלושת החודשים?- האם זה יוריד את הממוצע משכורת..או ששלושת החודשים הקובעים יהיו אלו שמלפני החופשת מחלה?
    2. קראתי איפשהו שגם אם לא מדובר בשמירת הריון, ביטוח לאומי משלים את התשלום למשכורת הרגילה שהיתה לפני, כשמדובר במחלה, הרי ימי מחלה נותנים רק +-70% מהשכר.. איך זה עובד...
    אשמח לתשובה בהקדם.. המון תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניצול ימי מחלה לפני לידה

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה לפני לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    06/11/2011

שלום,

ראשית בכדי לנצל את ימי המחלה, עליך לדאוג לקבלת אישור מרופא משפחה.

שנית, כיום החל מהיום הרביעי התשלום הינו 100% עבור כל יום, ולכן אין כאן פגיעה ממשית בחישוב דמי הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה!! איזה יופי!

הריונית
    06/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי באותו מצב

שרית
    07/11/2011

והמכתב שצירפתי לביטוח לאומי לא עזר וזה הוריד לי את המממוצע של ההכנסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה היה?

הריונית
    07/11/2011

הי שרית,
    זה היה בתקופה שימי מחלה נתנו 75%?
    אני מקוה שאני באמת אצליח לקבל את הימים מהרופאים ושבעבודה אני אקבל 100% מהיום הרביעי אחרת הממוצא שכר שלי יהיה ממש עלוב..בהתחשב בשכר מינימום...
    מקוה לטוב
    ומאחלת הצלחה לי ולכולן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו