ימי מחלה וחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי מחלה וחופשת לידה
    ליטל
    06/11/2011

היי,אני בהריון ראשון שבוע 35 עובדת כ7 חודשים בתחום המכירות,ברצוני לשאול שלושה שאלות.
    1.האם יש הגבלה של ימי מחלה שאני יכולה להוציא?
    2.איך אני מודיעה למעסיק שלי שאני מעוניינת בחצי שנה ולא של שלושה חודשים של חופשת לידה?
    3.ואם בכוונתי להתפטר אחרי החופש הלידה בת חצי שנה כאשר אני אהיה למעלה משנה בעבודה מגיע לי פיצויים?
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה וחופשת לידה

הוספת תגובה

• ימי מחלה וחופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/11/2011

ליטל שלום,
    אין הגבלה על ימי מחלה - שהרי ההגיון הוא שאדם חולה לא יכול לעבוד, ולכן מה יעזור להגביל את זה?
    תשלום על ימי מחלה תקבלי רק לפי מס ימי המחלה שצבורים לך, כמובן.
    לאור העובדה שאת עובדת רק 7 חודשים, ולא תמלא לך שנת עבודה לפני הלידה, הרי שאין לך זכות מוקנית להארכה לשישה חודשים, אלא רק באישור המעסיק.
    ככל שביום הפיטורים, כולל חופשת הלידה אך לא כולל חל"ת (מעבר ל 14 ימיי חל"ת ראשונים) תמלא לך שנה, ותתפטרי תוך 9 חודשים מהלידה לצורך טיפול בילד, הרי שעקרונית תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ולדמי הבראה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליטל
    08/11/2011

ואם אין בכוונתי לחזור לעבודה אחרי הלידה בכדי ליהיות אם הילד אני רשאית לעזוב את העבודה אחרי החופשת הלידה?
    כמובן בידיעת המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    10/11/2011

בהחלט.
    יהיה עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש מראש להתפטרות (אלא אם חל עלייך הסכם שהאריך תקופה זו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו