צמצום היקף משרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמצום היקף משרה
    אדווה
    23/11/2011

שלום, אני עובדת מזה שנה במקום עבודתי הנוכחי, משרה מלאה של 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, כעת בהריון.
    עקב בעיה בריאותית אישר לי הרופא לעבוד 6 שעות ביום בלבד, במשך 5 ימים, למשך כל תקופת ההריון.
    שאלותי הן:
    - האם מקום העבודה חייב לקבל את האישור?
    -כיצד יחושב שכרי?
    -האם יהיה שינוי ב 40 שעות העדרות בהריון וזה יפחת?
    -האם אני זכאית לתבוע את ביטוח לאומי?
    -כיצד יחושב מענק דמי לידה בעקבות השינוי?
    -מעבר לשכר הבסיס, אני זכאית כיום לתוספת אש"ל יומית קבועה. האם המעסיק יכול לפגוע לי בכך?
    - כיום אני מתחילה לעבוד בשעה 9:00. האם המעסיק רשאי לדרוש ממני להגיע מאוחר יותר ואז להתחיל את ה 6 שעות?

תודה מראש,

אדווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמצום היקף משרה

הוספת תגובה

• צמצום היקף משרה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    25/11/2011

אדווה שלום,
    היות ולא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית, הרי שאיש לא יישא בהפחתת השכר הזאת מלבדך. כלומר - תרוויחי פחות, בהתאם לשעות העבודה בפועל, וגם דמי הלידה עלולים להיפגע, אם כי יש אפשרות לשכנע את המוסד לביטוח לאומי כי ההפחתה נבעה בשל ההריון, ושלא ייקחו זאת בחשבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד שטיין שלום

אדווה
    25/11/2011

תודה על תשובתך, כיום אני מתחילה בשעה 8:30. האם המעסיק רשאי להגיד לי להתחיל בשעה מאוחרת יותר נאמר 11:00 או לשנות את התפקיד שלי כך שיתאים ל 6 שעות?
    איך יחושבו ה 40 שעות העדרות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו