חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    מתמחה
    24/11/2011

שלום,
    אני לקראת סוף ההתמחות במשפטים (ינואר 2012), ועתידה להיבחן בבחינות הלשכה, במאי 2012. לא מזמן גיליתי שאני בתחילת הריון, וכי אני עתידה ללדת באוגוסט 2012.
    לדעתי, לאחר סיום ההתמחות, ומבחני הלשכה, אף אחד לא יעסיק אותי, חודשיים לפני לידה.
    שאלתי היא, אם אני מפסיקה לעבוד, ולקבל משכורת, בינואר 2012, ולא מוצאת עבודה אחרת, עד הלידה, האם אהיה זכאית לדמי חופשת לידה, מהביטוח הלאומי? האם זה משנה, אם אמשיך לעבוד, עד המבחנים עצמם? מה עליי לעשות?
    יש לציין, כי בשנים האחרונות, אני עובדת, ברציפות.
    אשמח לתשובה מפורטת, או להפניה, למקור מוסמך.
    תודה מראש
    -מתמחה מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    25/11/2011

שלום לך,
    ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר זה - האם ניתן לקבל דמי אבטלה

לירון ד
    30/11/2011

במידה והלידה באוגוסט, ולא נבחנים בבחינות הלשכה במאי, אלא בנובמבר האם ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה (נוכח השינוי בחוק ההסדרים)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו