דמי אבטלה בזמן חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה בזמן חל"ת
    יהודית חזן
    04/12/2011

ב- 7/4/11 ילדתי. אני עובדת במקום העבודה הנוכחי מה- 12/2008. התחלתי לעבוד בחצי משרה וכחצי שנה לאחר מכן עברתי למשרה מלאה, עקב יציאתה של עובדת אחרת לחופשת מחלה. העובדת חזרה לעבודה כשאני יצאתי לחופשת לידה ונאמר לי שאוכל לחזור רק לחצי משרה.
    לאחר סיום חופשת הלידה ביקשתי חל"ת לשלושה חודשים ואושר לי. פניתי לביטוח לאומי וביקשתי דמי אבטלה. קיבלתי מהם מכתב שהבקשה שלי אושרה. ואני פניתי למעסיק וביקשתי להאריך את החל"ת לחצי שנה נוספת.
    במקביל למכתב האישור שלהם אלי, הם פנו גם למעסיק ושאלו האם הוא מכן לקלוט אותי בחזרה. המעסיק אמר שכן אך לא ציין שרק ל- 50% משרה.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם המעסיק מחויב לקלוט אותי בחזרה, לאחר חופשת לידה, באותו היקף משרה כמו לפני הלידה, למרות שעבדתי כמחליפה בחצי משרה?
    2. האם העובדה שהם מוכנים להחזיר אותי רק לחצי משרה מאפשרת לי לקבל לדמי אבטלה?
    3. האם לאחר שקיבלתי מכתב מביטוח לאומי שהבקשה שלי אושרה הם יכולים לדחות אותה?

תודה
    יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה בזמן חל"ת

הוספת תגובה

• דמי אבטלה בזמן חל"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    10/12/2011

יהודית שלום,
    על המעסיק להשיב אותך לאותם התנאים בדיוק של המשרה כפי שהיתה ערב יציאתך לחופשת הלידה, למשך 60 ימים לפחות מיום שובך.
    עקרונית, אינך מחוייבת לשוב לחצי משרה, אם לא עבדת כך קודם.

ביטול לאומי רשאי לטעון לשלילת הגמלה ששולמה, באם ימצא נסיבות חדשות המצדיקות זאת, אולם מדובר במקרים נדירים וקיצוניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו