פיטורין בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהריון
    שרית
    11/12/2011

שלום,

אני עובדת 13 חודשים במשרד, בתקופה האחרונה יש לי עייפות לא נורמלית, אני ישנה משהו כמו 12 שעות ביום ובקושי מגיעה לעבודה, אני בחודש 3 להריון, הודעתי על כך למעביד, אבל מבחינת שעות עבודה הוא לגמרי לא מרוצה, במקום לעשות 9 שעות ביום אני מגיעה בין 5 ל8 שעות... יש לי חשש שיפטרו אותי על אף שאני בהריון בגלל זה שאני לא עושה את השעות שאני צריכה.
    האם יש לי סיבה לחשוש או שאסור למעסיק לפטר אותי בכל מקרה מהסיבה הזאת?
    היה ומותר לו, יש לי אופציה לקבל דמי אבטלה כל תקופה ההריון- כי מאוד קשה למצוא עבודה במצב הזה.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/12/2011

שרית שלום,
    באופן עקרוני על המעסיק חל איסור לפטר אותך בנסיבות אלה, אלא אם יקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת לפטר. אי ביצוע עבודתך כנדרש עלולה להיות גורם מכשיל עבורך, ולכן, בנסיבות שלך, מומלץ לפנות לרופא על מנת שייקבע כי במצבך אינך יכולה לבצע יותר מ 6 שעות ביום, לצורך העניין (או כמה שייקבע). במידה ויהיה לך אישור רפואי בעניין, הרי שלא יוכלו לראות בהתנהגותך דבר פסול או בעייתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העיצה

שרית
    12/12/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו