מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריוןהלל12/12/2011
שלום רב.
אני רופאה מתמחה.
עד שבוע 20 להריוני מצבי היה:
שכר בסיס על משרה מלאה (6 ימי עבודה שבועיים)-4700 ש"ח ברוטו.
שכר ממוצע על תורנויות לילה\סופ"ש\חגים- בממוצע 7000 ש"ח ברוטו בחודש.
משבוע 20, הפסקתי לעשות תורנויות כחוק.
בשל אבדן שכר התורנויות אני מקבלת "פיצוי" על סך 2000 ש"ח מבית החולים (הם מחשבים זאת לפי 42% משכר הבסיס).
זוהי פגיעה משמעותית בהשתכרות שלי.
זה גם לא כל כך הגיוני בעיני, שכן את המשרה המלאה עליה אני משתכרת 4700 ש"ח אני ממשיכה לבצע גם אחרי שבוע 20, אז אין מה לפצות אותי עליה. דווקא התורנויות הן אלו שנבצר ממני לבצע בשל ההריון המתקדם-וה"פיצוי" אינו מחושב מהן משום מה.
שאלתי היא האם המצב הזה חוקי?
לציין כי אני מועסקת על ידי קרן מחקרים ("עובדי בקבלן" של בית החולים) במשרה המלאה ועל ידי המדינה בתורנויות, ומי שמשלם לי משבוע 20 זה רק קרן מחקרים.
לציין כי ידוע לי שבחלק מבתי החולים נותנים 2000 שח הנ"ל, בעוד בבתי חולים אחרים נותנים את הסכום המדוייק של ממוצע התורנויות שהרופאה ביצעה ב3 חודשים או חצי שנה טרם שבוע 20 להריונה (כלומר סביב 7000-8000 ש"ח).
אני מוטרדת מאוד שכן מסכומים אלו נגזרת השתכרותי גם במחצית שניה של ההריון וגם בחופשת הלידה-זהו זמן ארוך מאוד לפגיעה כה קשה בשכר.
אנא השיבי לי האם חוקי, ובאם יש לי עילה לתלונה למי עלי לפנות.
תודה רבה
דוקטורית מרוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו13/12/2011שלום רב,
לאור העובדה שאינך מבצעת תורנויות מקום העבודה לא אמור לשלם לך את אותו השכר, ולכן אין אני רואה בעיה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוצה לעבוד16/12/2011מצער שאילוץ רפואי (הרי רופאים מוממחים מסרבים לאשר לנו תורנויות של 30 שעות התרוצצות ובלי אישורם אסור לעבוד בתורנויות ) לפגיעה במעל 50% מהשכר אינו מקבל מענה הולם בחוק. אבל אני מניחה שיש עוולות גדולים מאלו במדינתנו ...
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)