פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריון
    הלל
    12/12/2011

שלום רב.
    אני רופאה מתמחה.
    עד שבוע 20 להריוני מצבי היה:
    שכר בסיס על משרה מלאה (6 ימי עבודה שבועיים)-4700 ש"ח ברוטו.
    שכר ממוצע על תורנויות לילה\סופ"ש\חגים- בממוצע 7000 ש"ח ברוטו בחודש.

משבוע 20, הפסקתי לעשות תורנויות כחוק.

בשל אבדן שכר התורנויות אני מקבלת "פיצוי" על סך 2000 ש"ח מבית החולים (הם מחשבים זאת לפי 42% משכר הבסיס).
    זוהי פגיעה משמעותית בהשתכרות שלי.
    זה גם לא כל כך הגיוני בעיני, שכן את המשרה המלאה עליה אני משתכרת 4700 ש"ח אני ממשיכה לבצע גם אחרי שבוע 20, אז אין מה לפצות אותי עליה. דווקא התורנויות הן אלו שנבצר ממני לבצע בשל ההריון המתקדם-וה"פיצוי" אינו מחושב מהן משום מה.

שאלתי היא האם המצב הזה חוקי?

לציין כי אני מועסקת על ידי קרן מחקרים ("עובדי בקבלן" של בית החולים) במשרה המלאה ועל ידי המדינה בתורנויות, ומי שמשלם לי משבוע 20 זה רק קרן מחקרים.
    לציין כי ידוע לי שבחלק מבתי החולים נותנים 2000 שח הנ"ל, בעוד בבתי חולים אחרים נותנים את הסכום המדוייק של ממוצע התורנויות שהרופאה ביצעה ב3 חודשים או חצי שנה טרם שבוע 20 להריונה (כלומר סביב 7000-8000 ש"ח).
    אני מוטרדת מאוד שכן מסכומים אלו נגזרת השתכרותי גם במחצית שניה של ההריון וגם בחופשת הלידה-זהו זמן ארוך מאוד לפגיעה כה קשה בשכר.

אנא השיבי לי האם חוקי, ובאם יש לי עילה לתלונה למי עלי לפנות.
    תודה רבה
    דוקטורית מרוששת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    13/12/2011

שלום רב,

לאור העובדה שאינך מבצעת תורנויות מקום העבודה לא אמור לשלם לך את אותו השכר, ולכן אין אני רואה בעיה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

רוצה לעבוד
    16/12/2011

מצער שאילוץ רפואי (הרי רופאים מוממחים מסרבים לאשר לנו תורנויות של 30 שעות התרוצצות ובלי אישורם אסור לעבוד בתורנויות ) לפגיעה במעל 50% מהשכר אינו מקבל מענה הולם בחוק. אבל אני מניחה שיש עוולות גדולים מאלו במדינתנו ...
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו