החזר ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזר ימי מחלה
    איריס
    21/12/2011

שלום רב,
    שאלתי היא:
    בשלושה וחצי החודשים אשר קדמו ללידה הייתי בחופש מחלה אשר שולם ע"י המעסיק תרומת ימי המחלה אשר נצברו לי במהלך כמה שנים. העדפתי לא להגיש תביעה לביטוח לאומי לגמלת שמירת הריון משום שלא יכולתי להישאר ללא פרנסה במידה ולא יכירו בשמירה. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה וברצוני להגיש תביעה כעת. פניתי למעסיק על מנת שימלא את הטפסים הרלוונטיים. מנהלת משאבי אנוש של המקום התקשרה היום ואמרה שעד שלא אחזיר את הכסף הם לא ימלאו את הטפסים. לפי מה שידוע לי אני יכולה להגיש את התביעה גם אם המעסיק שילם עבור הימים שלא נוכחתי בעבודה,
    ובמידה והמוסד לביטוח לאומי יכיר בשמירה עליי יהיה להחזיר את הכסף למקום העבודה ומקום העבודה בתורו יחזיר לי את ימי המחלה אשר נוצלו. מי צודק?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזר ימי מחלה

הוספת תגובה

• החזר ימי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/12/2011

איריס שלום,
    עקרונית שניכם צודקים, היות ולא ברור מה יוחלט בסוף ע"י המוסד לביטוח לאומי.
    אולם, היות ושולמו לך כספים בגין תקופה זו, הרי שהביטוח הלאומי, גם אם יכיר בזכאות שלך מבחינה רפואית עלול למצוא שאינך זכאית לגמלה מאחר וקיבלת כספים בגין תקופה זו כימי מחלה.
    לכן, גם מבחינתך זה חשוב להשיב את הכספים, ורק אם לא יכירו בשמירת ההריון, לדרוש זאת מהמעסיק כימי מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו