מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החזר ימי מחלהאיריס21/12/2011
שלום רב,
שאלתי היא:
בשלושה וחצי החודשים אשר קדמו ללידה הייתי בחופש מחלה אשר שולם ע"י המעסיק תרומת ימי המחלה אשר נצברו לי במהלך כמה שנים. העדפתי לא להגיש תביעה לביטוח לאומי לגמלת שמירת הריון משום שלא יכולתי להישאר ללא פרנסה במידה ולא יכירו בשמירה. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה וברצוני להגיש תביעה כעת. פניתי למעסיק על מנת שימלא את הטפסים הרלוונטיים. מנהלת משאבי אנוש של המקום התקשרה היום ואמרה שעד שלא אחזיר את הכסף הם לא ימלאו את הטפסים. לפי מה שידוע לי אני יכולה להגיש את התביעה גם אם המעסיק שילם עבור הימים שלא נוכחתי בעבודה,
ובמידה והמוסד לביטוח לאומי יכיר בשמירה עליי יהיה להחזיר את הכסף למקום העבודה ומקום העבודה בתורו יחזיר לי את ימי המחלה אשר נוצלו. מי צודק?
אשמח לקבל תשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר ימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין22/12/2011איריס שלום,
עקרונית שניכם צודקים, היות ולא ברור מה יוחלט בסוף ע"י המוסד לביטוח לאומי.
אולם, היות ושולמו לך כספים בגין תקופה זו, הרי שהביטוח הלאומי, גם אם יכיר בזכאות שלך מבחינה רפואית עלול למצוא שאינך זכאית לגמלה מאחר וקיבלת כספים בגין תקופה זו כימי מחלה.
לכן, גם מבחינתך זה חשוב להשיב את הכספים, ורק אם לא יכירו בשמירת ההריון, לדרוש זאת מהמעסיק כימי מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)