תקופת הכשרה כעצמאית לפני לידה- בל"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תקופת הכשרה כעצמאית לפני לידה- בל"ל
    נועה
    31/01/2012

    שלום,

    הינני שכירה באופן רציף כשנה וחצי בהן משולם ביטוח לאומי במלואו. אני עתידה ללדת ביולי. באפריל תיכננתי להחליף את מחצית שעות עבודתי כשכירה בעבודה כעצמאית.
    זהו מהלך מתוכנן מראש ולא יתאפשר לי להתחיל לעבוד כעצמאית מוקדם יותר מתחילת אפריל.
    כלומר, לכל היותר אצבור שלושה חודשי עבודה כעצמאית לפני מועד הלידה.

    ממש בתמימות הרמתי טלפון למוקד בל"ל רק כדי לוודא שאכן אהיה זכאית לקבלת דמי לידה מלאים שכן לא יהיה רגע אחד בו אינני משלמת בל"ל. התחוור לי כי אהיה זכאית לדמי לידה רק עבור עבודתי כשכירה, בחצי המשרה שאותיר לי. עבור חצי המשרה הנוספת כעצמאית- לא אהיה זכאית לדמי לידה.

    שאלתי- האם הבנתי נכון? ואם כן, הרי שיש כאן פגיעה בחופש העסוק וכן הפליה כנגד נשים- שכן גבר לא נאלץ להתעסק בזוטות שכאלה כשהוא מתעתד התפתחות מקצועית. אם הדבר נכון, הרי שאין ביכולתי לעשות את הצעד הבא בהתפתחותי המקצועית- הוא מעבר לסטטוס עצמאי.

    ואם הבנתי נכון, האם יעזור לו אפתח כבר עכשיו תיק עצמאי ואשלם דמי ביטוח לאומי החל מינואר? למרות שעדיין אין לי הכנסות? ואז, אהיה זכאית רק למחצית דמי הלידה, אם הבנתי נכון?

    תודה על הסבלנות,
    נועה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תקופת הכשרה כעצמאית לפני לידה- בל"ל - תגובה

    עו``ד ליאת שטיין
    31/01/2012

    נועה שלום,
    הבנת נכון.
    בגין כל אחד מהסטטוסים יהיה עלייך לעמוד בהוראות החוק לעניין התקופה הנדרשת.
    בהחלט ייתכן כי פתרון טוב יהיה להיות עצמאית כבר מינואר, אם כי לתשומת ליבך - לעצמאית לרוב נעשה החישוב על פי הדו"ח השנתי, ולא שלושה חודשים קודם ללידה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו