זכויות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לאחר לידה
    שיר
    31/01/2012

שלום,
    במקום העבודה שלי נהוג לחלק בונוס שנתי לעובדים המבוסס על הערכת עובדים.
    השנה הוחלט כי מי שנעדר יותר מאחוז מסויים מהימים, סכום הבונוס שלו הוא זכאי ירד.
    למשל: אם לפי החישוב המשקלל את הערכת העובדים ואת משכורת הבסיס מגיע לי בונוס של 10,000 ש"ח ונעדרתי 60% מהזמן, אקבל רק 4,000 ש"ח.
    מכיוון שנכנסתי השנה להריון שהושג חאחר טיפולי פוריות, נעדרתי רוב השנה.
    בתחילת השנה - בגלל טיפולים, אח"כ מעקב הריון - חופשת שמירת הריון ולבסוף חופשת לידה. האם מותר למעביד לגרוע מהבונוס שלי מסיבות אלו?
    כמו כן, בחלק מהזמן שבו הייתי בחופשה עבדתי מהבית, אך לא רשמתי בשום מקום כמה עבדתי או מתי. האם זה משנה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/01/2012

שיר שלום,
    לאור העובדה כי מדובר בבונוס שאינו מחוייב על פי חוק, הרי שהמעסיק רשאי להגדיר את הקריטריונים לקבלתו.
    יחד עם זאת, נראה כי מדובר בתנאי מפלה, ככל שהעדרות עקב טיפולים והריון משפיעים עליו, וייתכן כי תצליחי להוכיח הפלייה כאמור, אך הדבר יגזול ממך משאבים שלא בהכרח יצדיקו את ההתעסקות עם הדבר - לשיקולך כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו