חזרה לעבודה דחוףףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה דחוףףףף
    לאחר לידה
    01/02/2012

שלום רב, אני עובדת כ3 וחצי שנים בחברה בתור מעצבת גרפית, יום בשבוע עבודתי מסתיימת עד 1-2 בלילה, ושאר הימים עד 3 וחצי, ילדתי את ילדי השני ב14.11.11, אני אמורה לחזור אמצע חודש הזה לעבודה, אך אני לא מוכנה לחזור לתנאים אלו כיוון שיש לי תינוק קטן לטפל והיום בשבוע הזה לא מאפשר לי לחזור לעבודתי. האם אני יכולה לדרוש מהמעסיק לא לעבוד עד השעה הזאת ולעבוד כל השבוע עד השעה 3 וחצי? ובמידה ולא יסכים התן לו מכתב פיטורים בשל טיפול בילדי? האם מותר לי להציב לו את תנאי חזרתי ההגיוניים בשל מצבי?
    וכמו כן האם אני יכולה לצרף לתנאי החזרה גם את זה שאני רוצה שישנה לי את השכר?
    ובמידה ולא ירצה לשנות אשלח לו מכתב פיטוריןו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה דחוףףףף

הוספת תגובה

• עבודת לילה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/02/2012

שלום לך,
    לשון חוק עבודת נשים קובעת כך: מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א 1951- , במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב, למעט סוגי מקומות עבודה חריגים.
    לגבי השכר - מאוד לא מומלץ לפתוח דיון זה אם תרצי לעזוב בסוף, היות וזה עלול לשלול את הטענה להתפטרות לצורך טיפול בילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה

לאחר לידה
    12/02/2012

שלום רב, ילדתי בתאריך 12.11.11 את בני השני ב"ה, אני כרגע מועסקת אצל חברה ועובדת בתור מעצבת גרפית. קיבלתי כמה הצעות בזמן חופשתי לעבוד בתנאים הרבה יותר נוחים הן מבחינת שעות והן מבחינת שכר. הבעיה היא שאני גרה בעיר קטנה והעבודה היא תחרות אחד מול השני. התחום הוא תחום העיתונות המקומית.
    כמו כן יש לציין שאני עובדת בחברה כבר 3 וחצי שנים. ואני חתומה בחוזה על סעיף: אי תחרות,"העובד מתחייב כי במשך 150 ימים ממועד סיום הקשר שבין הצדדים להסכם זה, מכל סיבה שהיא, יימנע מלעסוק בתחום שיווק, פרסום בענף העיתונות והמדיה כלל, אצל לקוחות החברה וספקיה וכן בכל עיסוק או גוף שיש בו משום תחרות בתחומי העיסוק של החברה"...
    אני יודעת שבמידה ואני מתפטרת לשם טיפול בילדי מגיע לי פיצויים לפי החוק.
    האם אני רשאית לעבוד מול מתחרה היות וזה מקצועי והסעיף הזה פוגע בחופש העיסוק. על אף שחתמתי עליו בחוזה.
    והאם המעסיק שלי יכול לתבוע אותי בעניין זה שאני יעבוד מול מתחרה? ולא ישלם לי פיצויים ואת מה שמגיע לי ע"פ חוק?
    בנוסף, אני חתומה גם על הודעה מוקדמת של 60 יום זהו סעיף הדדי.
    אני אמורה לחזור 19.2.12 אבל כרגע מאריכה את החופשה בחודש עד שאחליט בנוגע להמשך העסקתי,
    ברגע שהחליט על התפטרותי אני צריכה לחזור ל60 יום לעבוד אצלו? והאם בזמן ההודעה מוקדמת אני יכולה לעבוד מול המתחרים...?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    15/02/2012

שלום לך,
    לגבי תניית איסור התחרות שבהסכם העבודה, הרי שיש לבחון זאת לעומק ולא ניתן להשיב באופן מקצועי על כך טרם ייבחן העניין והמסמכים הרלוונטיים.
    לגבי התקופה המוקדמת - באופן עקרוני עלייך לתת למעסיר תקופה זו, אך ניתן גם לחפוף אותה לחל"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??.

לאחר לידה
    05/02/2012

תודה על התגובה המהירה,
    הבעיה כרגע היא, שביקשתי שישנה לי את השכר ובמידה ולא אני לא אחזור כי אני מעדיפה לטפל בילד שלי כי זה לא משתלם לי השכר וגם השעות לצורך טיפול בילדי. האם הוא יכול לטעון נגדי בזמן שאבקש את הפיצויים המגיעים לי?
    הבוס אמר שיחזור אליי, מה היית ממליצה לי לעשות? במידה ויתקשר שוב? איך הסביר את דבריי ככה שלא יוכל לטעון נגדי שזו סיבתי בין הייתר?
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??. - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/02/2012

שלום לך,
    את מה שנאמר לא ניתן למחוק כמובן, אבל תנסי להתמקד בעניין הטיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו