תאונת עבודה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת עבודה בהריון
    דיקלה
    12/02/2012

שלום רב!
    אני עובדת סוציאלית במיקצועי העוסקת בביקורי בית אצל מטופלים שונים כמאה בחודש. בשבוע ה17 להריוני עברתי תאונת דרכים כאשר הייתי בדרך לעבודה ומאז אני בבית ב90 הימים שבטל"א מתיר לתאונות עבודה. בסוף השבוע הזה מסתיימים ימים אלו ואני חוזרת לעבודתי בשבוע 31 להריוני. שאלותי הן- אני עדיין סובלת מכאבי גב עזים בשל התאונה (אך לא כאלה המצדיקים נכות) וכן מפוסט טראומה מנהיגה בה אני מטפלת ע"י פסיכולוג אך עדיין חוששת מאוד לנהוג , עיקר עבודתי כאמור על ההגה האם אני יכולה לחזור אך לומר להם שאינני מסוגלת לנהוג (יש לי אסמכתא מרופא תעסוקה) כמו כן רופא המשפ' שלי אמר שיכול לכתוב לי שאני יכולה לעבוד רק חצי יום האם השעות החסרות יכולות לרדת לי מימי המחלה שלי (30 לשנה)?
    האם ניתן לפטר אותי על אף היותי בהריון?
    תודה רבה לכם על הסיוע.
    עופרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה בהריון

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

דיקלה שלום,

ראשית ממליצה לך לפנות לעו"ד המתמחים בנושא תביעות לביטוח לאומי לאור תאונות עבודה.

שנית, המעסיק לא יכול לפטרך אלא רק אם יקבל אישור מהממונה לחוק עבודת נשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה.

דיקלה
    15/02/2012

אורנה תודה רבה על התגובות.
    הודעתי למנהלת שלי כי אחזור בתחילת שבוע הבא לעבודה בעז"ה באותו היקף משרה(עוד חודשיים עד הלידה בעז"ה) והיא ענתה כי משום שהיא התחילה להעסיק עוד עו"ס באותו התפקיד היא לא בטוחה שאני אוכל לחזור להיקף המשרה שהייתי אלא לפחות. האם זה חוקי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה. - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

בבקשה.

על מקום העבודה להחזירך לאותו מקום העבודה ולאותו התפקיד. היה ולא פועליתה יא בניגוד לחוק עבודת נשים, וזאת במידה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים.

היה ומקום העבודה לא יחזירך לעבודה, ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי על מנת לשמור על זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו