מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגביי שמירת הריוןעדי05/03/2012
שלום,
אני בשבוע 36 וארבעה ימים.
לפני כשבועיים הילד שלי (בן שנה וחצי) חלה בשפעת והדביק גם אותי - חוץ מחום גבוה שהיה לי לא הרגשתי את העובר והרופא נשים שבדק אותי שלח אותי למיון.
במיון הייתי מאושפזת ללילה אחד ואח"כ שוחררתי לבית עם שבוע מנוחה.
בזמן אותו השבוע ומאז אני פשוט מרותקת למיטה מכאבים ומקושי מהותי לזוז (בלי קשר לחום שהיה לי - פשוט כאבים).
ביום ראשון לאחר השבוע שנחתי ניסיתי ללכת לעבודה ותוך חצי שעה חזרתי הביתה מרוב כאבים שהיו לי באזור התחתון של הגוף. מאז כל יומיים שלושה אני מגיעה לרופא משפחה שנותן לי יומיים/שלושה מנוחה.
סה"כ 11 ימי מחלה.
היום הרופא אמר לי ללכת לרופא נשים כי הוא לא יכול להמשיך ולתת ימי מחלה (קבעתי תור לחמישי) ולבדוק לגבי שמירת הריון.
לא תארתי לעצמי שארגיש במצב כאבים פיזיים כל כך משמעותי שימנע ממני ללכת לעבודה.
מצד אחד אולי אני אלד כל יום ומצד שני אני יכולה ללדת גם עוד חודש.
השאלה שלי היא : מה אני אמורה לעשות במצבי בהקשר של שמירת הריון בשבוע כל כך מתקדם ?
מה הנוהל במקרה הזה ?
האם אני זכאית בכלל ?
אשמח לעזרה בנושא כדי שאדע מה לעשות,
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין06/03/2012עדי שלום,
שמירת הריון ניתנת לפי המלצה של רופא הנשים, ולפי מספר הימים שהוא ציין במסמך הרפואי וככל שאושר ע"י המוסד לביטוח לאומי.
גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
הגוף שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
אם לא תעמדי בתנאים אלה, הרי שתוכלי לקבל ימי מחלה עבור הימים שתהיי במחלה או בשמירה, ככל שיש לךם ימי מחלה צבורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)