יציאה לחל"ת בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה לחל"ת בזמן הריון
    טל
    18/03/2012

אני נמצאת בשבוע שביעי להריון, עובדת כבודקת תוכנה של מכשירים שפולטים קרינה סלולרית גבוהה, בפולסים, כלומר - לא באופן רציף.
    מכיון שההנהלה מסרבת לחשוף תוצאות של בדיקות קרינה שנעשו, וטוענת ש"הכל בסדר", מדדתי בעצמי את הקרינה בעזרת מכשיר שמדדתי ומצאתי שהיא גבוהה.
    אני מעוניינת לעבור מקום (היות ואני ממוקמת ליד חדר מחשבים ובקירבה להרבה מכשירים שנפלטת מהם קרינה).
    הבעייה היא שאין תקנות עדכניות בארץ לגבי רמת קרינה מותרת בהריון, או בכלל.
    אני יודעת מראש שההנהלה תתנגד ותציע לי להתפטר באם לא נראה לי.

שאלותיי הן:
    אם אבחר לצאת לחל"ת במהלך ההריון, האם המעסיק יכול להתנגד? או שהוא חייב לציית לדרישתי לצאת לחל"ת? (אני עובדת כאן כמעט שנתיים)

במידה ומאשרים לי חל"ת, האם יכולים לפטר אותי במהלך החל"ת או שאסור לפטר אותי במשך 60 יום לאחר החזרה לעבודה לאחר הלידה (כרגיל)?

האם אני יכולה להודיע להם שאינני מגיעה עד שלא מעבירים אותי מקום? האם זה ייחשב לעילה חוקית לפיטורי אישה בהריון?

חוקית הם מוגנים לגמרי, ובודאי מפחדים מתקדים, ולכן יתנגדו לבקשתי לעבור מקום.

כל מה שאני מעוניינת הוא לעבור לעבוד בקומה אחרת. האם יש דרך בה ניתן "להכריח" את המעביד להתחשב בי עקב ההריון, או שבאין תקנות מוסדרות יהיה עליי להתפטר באם לא יסכימו לבקשתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לחל"ת בזמן הריון

הוספת תגובה

• יציאה לחל"ת בזמן הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2012

טל שלום,
    יש לבחון את התקיימות תקנות עבודת נשים (עבודות אסורות, עבודות מוגבלות ועבודות מסוכנות), התשס"א-2001 בכל הנוגע למקרה שלך.
    תוכלי אף להבהיר למעסיק כי באם לא יעביר אותך מיקום, תאלצי לערב את משרד הבריאות בעניין (יש להניח שהוא מאוד לא יחפוץ בכך), ואם זה לא יעזור - ייתכן והפנייה למשרד הבריאות לפחות תבהיר את מצבך - האם הקרינה תקינה או מסכנת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בסכנת קרינה - תיקון טעות

טל
    19/03/2012

תודה עבור תשובתך

הבעייה שלי נובעת מעצם העניין שבארץ אין תקנות מוסדרות לענייני קרינה בלתי-מיינננת שלה אני חשופה.
    התקן המותר לפי משרד הבריאות לכלל האוכלוסייה הוא גבוה בהרבה ממה שגורם נזק לעובר. לכן אין לי קייס.
    מבחינה משפטית מקום העבודה שלי מכוסה לחלוטין. מסיבה זו אני שואלת מהם הזכויות שלי באם לא יהיה מוצא, ואהיה חייבת לבקש חל"ת.
    באין תקן קובע (במשרד הבריאות), המעסיק לא יהיה חייב לשעות לטענותיי, ואהיה חייבת להתפטר.האם במצב זה, עדיין אוכל לדרוש חל"ת במקום להתפטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בסכנת קרינה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/03/2012

טל שלום,
    אין לך זכות מוקנית לצאת לחל"ת בזמן ההריון, אלא באישור המעסיק בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו